Județul Hunedoara, Capitala turismului românesc

Home Economie Județul Hunedoara, Capitala turismului românesc

Conform ultimelor informații statistice prezentate primite de Institutul Național de Statistică, județul Hunedoara a înregistrat anul acesta cea mai mare creștere din turismul românesc.

Evoluția pozitivă vizează capacitățile de cazare turistică în funcțiune, sosirile și înnoptările, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare și județe, în trimestrul I al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului 2016. Astfel, în trimestrul I al anului 2017, faţă de trimestrul I 2016, frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare se caracterizează atât prin creşterea capacității de cazare turistică în funcţiune cât şi prin creşterea numărului de turişti români şi a numărului de turişti străini.

Indicatorii statistici arată că judeţul Hunedoar are o capacitate turistică în funcţiune în creștere cu 124,4 % Numărul sosirilor a crescut și el la 117,2 %, turișii fiind români (+117,0 %) și străini (+121,2 %).  Cu aceste cifre, județul Hunedoara deține, din punct de vedere statistic, primul loc din România în ceea ce privește creșterea interesului turiștilor pentru această zonă.