La Vulcan, au început filmările la filmul ”Kursk”

Home Cultură La Vulcan, au început filmările la filmul ”Kursk”
La Vulcan, au început filmările la filmul ”Kursk”

Zona cartierului ”Dallas”, de pe str. Traian și până sus în Micro 3B din Vulcan devine de astăzi platou de filmare pentru producătorii filmului ”Kursk”, realizat de regizorul danez Thomas Vinterberg.

Filmul urmărește prezentarea tragediei de pe submarinul nuclear Kursk, în urma căreia au murit 118 marinari ruşi. Submarinul nuclear Kursk, vârful de lance al flotei ruse din Marea Nordului, s-a scufundat după explozia unei torpile la bordul său, în timpul unor manevre în Marea Barents, pe 12 august 2000. Întregul echipaj a murit, neputând fi salvat în timp util – marina rusă nu a putut să implementeze un dispozitiv de salvare eficient, iar autorităţile de la Kremlin au refuzat timp de mai multe zile orice formă de asistenţă străină.

În rolurile principale sunt distribuiți actorii Colin Firth şi Léa Seydoux, dar sute de oameni din Valea Jiului vor juca în roluri de figurație în această producție care are un buget  uriaș. Belga Films Fund, un fond de finanţare cinematografică din Belgia, a anunţat că va asigura suma de 5,6 milioane de dolari din bugetul iniţial al peliculei, estimat la peste 39 de milioane de dolari.