De toate pentru toți, anul acesta, la Zilele Municipiului Lupeni

Home Administrație De toate pentru toți, anul acesta, la Zilele Municipiului Lupeni
De toate pentru toți, anul acesta, la Zilele Municipiului Lupeni

Ediția din acest an a Zilelor Municipiului Lupeni a fost în măsură să satisfacă absolut toate gusturile în materie de cultură, sport și divertisment ale cetățenilor care, de altfel, au răspuns în număr foarte mare la invitația adresată de noul primar al localității și de autoritățile locale, participând în mod activ la acțiunile organizate în cadrul acestui eveniment.

Timp de o săptămână întreagă, Lupeniul a fost gazda unor inedite întreceri de fotbal, cros, biciclism, tenis de masă și șah, pentru toate categoriile de vârstă. Sute de competitori s-au aliniat la startul fiecărei probe, animați de dorința de mișcare, de întrecere, dar și de premiile puse în joc de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni. O trecere în revistă a tuturor câștigătorilor ar ”inunda” spațiul alocat acestui articol, drept pentru care ne rezumăm să amintim aici că, spre exemplu, la fotbal, trofeul a fost adjudecat de echipa ”Diaspora” Lupeni, la categoria adulți. La categoria juniori, pe primele locuri s-au clasat următoarelele echipe: Real Fotbal Lupeni – la categoria 9-11 ani și Tesla Lupeni – la categoria 12-14 ani. Felicitări se cuvin însă tuturor participanților înscriși la competițiile derulate la Lupeni sub genericul Zilelor Orașului.

Un moment sportiv special l-a constituit desigur cel al competiției de cros ”Petru Ambruș”, dedicată sportivului veteran din Lupeni care a aniversat astfel 80 de ani în stilul său caracteristic, într-o competiie sportivă montană, la Straja, alături de alți veterani ai sportului din România.

Palatul Cultural din Lupeni a fost și de această dată locul în care au avut loc câteva momente de excepție din cadrul ”Zilelor municipiului Petroșani”. Aici a avut loc un simpozion având ca subiect rememorarea momentului istoric al grevei din august 1977 (detaliat într-un alt articol de publicația noastră), dar și o festivitate aniversară dedicată familiilor din Lupeni care, în acest an, au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Pentru iubitorii spectacolelor de muzică, ușoară și populară, Zilele Municipiului Lupeni au programat trei zile de show, în care pe scena în aer liber din Parcul Bărbăteni au urcat zeci de artiști, locali și invitați speciali, a căror prestație a încântat publicul lupenean, de la un capăt la altul. În plus, bucuria unei astfel de sărbători a fost întregită și de un spectaculos foc de artificii care a luminat cerul Lupeniului, la finalul concertului de sâmbătă seara.

Cu respectul cuvenit minerilor din Lupeni și în semn de omagiu pentru evenimentele istorice din ultimul veac care au avut loc la Mina Lupeni, Zilele municipiului Lupeni s-au încheiat cu ceremoniile dedicate marcării Zilei Minerului, în data de 6 august.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, apreciază că ediția din acest an a Zilelor Municipiului Lupeni a fost una pentru care autoritățile locale s-au pregătit intens și își exprimă convingerea că acest lucru s-a văzut și că a fost apreciat de public la justa valoare. ”Ne-am dorit foarte mult ca, în acest an, Zilele municipiului Lupeni, prima manifestare de amploare pe care am organizat-o în calitate de primar al localității noastre, să fie o ediție memorabilă. Am muncit mult la întocmirea programului și, după consultările pe care le-am avut și cu cetățenii, am ales și artiștii pe care i-am invitat să susțină concerte de muzică ușoară și populară la Lupeni. În plus, cu ajutorul artiștilor din Lupeni, a lui Cătălin Stepa și al doamnei Petronela Baldovin, am reușit să punem în valoare și artiștii de valoare din comunitatea noastră și tinerii deosebit de talentați, din Lupeni și din Valea Jiului. Eu spun că Zilele municipiului Lupeni au avut, anul acesta, de toate pentru toți, și sper că și cetățenii au aceeași percepție. Le mulțumesc tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la succesul acestei acțiuni, participanților, invitaților și tuturor cetățenilor care au trăit alături de noi momente de adevărată sărbătoare în municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Vedeți mai multe fotografii de la Zilele municipiului Lupeni pe pagina de facebok a primarului Lucian Resmeriță, accesând linkul: https://www.facebook.com/resmeritalucian?fref=ts