Festivalul ”Ursul din Carpați” încheie săptămâna culturală din Valea Jiului, la Straja

Home Cultură Festivalul ”Ursul din Carpați” încheie săptămâna culturală din Valea Jiului, la Straja
Festivalul ”Ursul din Carpați” încheie săptămâna culturală din Valea Jiului, la Straja

Platoul rezervat concertelor artistice din fața Cabanei Montana din stațiunea Straja Lupeni va fi, în următoarele zile, scena ediției I a Festivalului artistic ”Ursul din Carpați”. Evenimentul, organizat de oamenii de afaceri Emil Părău și Cătălin Țugulea, împreună cu pof. Simona Ionașc, debutează vineri, 11 august 2017 de la ora 11,00. Evenimentul este susținut de asemenea de Asociatia Comitetului de Initiativa Petroșani.

Concursul este structurat pe mai multe secțiuni, respectiv muzică ușoară, muzică populară, folk dans popular, dans modern, grupuri vocale și duete, muzică instrumentală.

Programul festivalului este următorul:

 

VINERI 11 AUG. 2017
ora 11:00 -11:30 Deschiderea festivalului
ora 11:30 START CONCURS 
Sectiunea Dans Popular
Sectiunea Dans Modern
Sectiunea Muzica usoara (toate categoriile de varsta)
PAUZA
Sectiunea Muzica Folk
Sectiunea Grupuri vocale
Sectiunea DUETE

SAMBATA 12 AUG.2017
ORA 11:00 START CONCURS
Sectiunea Muzica Populara (toate categoriile de varsta)
Sectiunea Muzica Instrumentala

DUMINICA 13 AUG. 2017
ORA 12:00 RECITAL
FESTIVITATEA DE PREMIERE

Din juriul festivalului vor face parte profesori de muzică și artiști din rndul cărora amintic aici pe prof. Gheorghe Câlțea, solista Ileana Berki sau rapsodul popular Robert Târnăveanu. Aceștia vor susține, de altfel, și recitaluri artistice în cadrul acestui eveniment care încheie săptămâna cultuală din Valea Jiului.

Potrivit organizatorilor, festivalul ”Ursul din Carpați” își propune, pe de o parte, să descopere noi talente artistice și să recmpenseze copiii și tinerii care evoluează în cadrul unor școli de muzică de la nivelul întregii țări, iar pe de altă parte să promoveze arealul turistic al stațiunii Straja din municipiul Lupeni și, în general, turismul local din Valea Jiului. Mascota festivalului este, evident, ursul Baloo.