Campionatele Balcanice de Șosea pentru Cadeți și Juniori, în județul Hunedoara

Home Reportaj Campionatele Balcanice de Șosea pentru Cadeți și Juniori, în județul Hunedoara
Campionatele Balcanice de Șosea pentru Cadeți și Juniori, în județul Hunedoara

Sfârșitul verii ne aduce un eveniment ciclist important pentru regiune. România va găzdui între 18 și 20 august Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate juniorilor şi cadeţilor. Competiţia se va desfăşura în județul Hunedoara, având punctul central Deva şi va atrage la start concurenţi din România, Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, FYROM (Macedonia), Muntenegru, Republica Moldova, Serbia şi Turcia.

Desfășurată sub egida Uniunii Cicliste Internaționale și a Uniunii Cicliste Balcanice, Campionatele Balcanice de Șosea de la Deva va programa un contratimp individual și o probă de fond, ambele deschise cadeților și juniorilor, de ambele sexe. Fiecare echipă va putea alinia câte 5 sportivi la categoriile masculine, în proba de fond, câte 3 în cea de contratimp individual, pe când la probele feminine, vor putea rula câte două sportive din fiecare echipă.

Traseul de contratimp, programat pentru 19 august, va consta într-o buclă pe o porțiune terminată, dar încă nedeschisă a Autostrăzii A1, în raza localității Ilia. Cadeții masculin și feminin, precum și junioarele vor parcurge un tur, adică 10,8 kilometri, pe când juniorii vor avea două tururi, deci 21,6 kilometri.

Proba de contratimp, programată pentru 20 august, va fi o buclă de circa 32 de kilometri prin împrejurimile Devei. Cadeții feminin vor avea o tură de parcurs, cadeții masculin și junioarele câte două, pe când juniorii masculin trei ture.

România a mai găzduit Campionatele Balcanice de ciclism şosea în 1972, 1977, 1999 şi 2013 (la nivel de juniori şi cadeţi). Competiția din acest an este organizată de Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, a Consiliului Județean Hunedoara, Primăriei Deva și în colaborare cu Clubul Sportiv Făerag.