Marcaje de pietoni suplimentare pe străzile din Petroșani

Home Administrație Marcaje de pietoni suplimentare pe străzile din Petroșani
Marcaje de pietoni suplimentare pe străzile din Petroșani

Numărul mare de accidente grave care au avut loc în ultima perioadă pe străzile din Petroșani, în mod special în zona trecerilor de pietoni, impun luarea unor măsuri suplimentare de siguranță a circulației pe care autoritățile locale de la Petroșani doresc să le adopte, în perioada următoare, cu sprijinul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Petroșani.

Primarul municipiului Petroșani se declară îngrijorat de felul în care unii participanți la traficul rutier înțeleg să circule pe străzile din localtate, în special pe drumul de centură. Tiberiu Iacob Ridzi spune că, împreună cu echipajele Poliției Rutiere, a monitorizat în câteva rânduri, traficul rutier pe drumul de centură, în zona Dacia, acolo unde au avut loc mai multe accidente mortale în zona trecerilor de pietoni. ”Adevărul este că mulți șoferi nu par să acorde nici un fel de importanță trecerilor de pieton de pe drumul de centură și circulă cu viteză foarte mare pe DN 66, fără a reduce măcar viteza în apropierea trecerilor de pietoni”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta precizează că, în perioada următoare, zonele în care sunt prevăzute treceri de pietoni vor fi semnalizate suplimentar, cu indicatoare mai bine poziționate, inclusiv cu inscripționarea semnului specific trecerii pentru pietoni cu cerneală reflectorizantă, direct pe carosabil. De asemenea, vor fi luate măsuri pentru suplimentarea iluminatului public în zonele în care se află treceri de pietoni, pentru o mai bună vizibilitate în zona acestora, pe timp de noapte. Mai mult, autoritățile de la Petroșani iau în calcul aplicarea, în zona trecerilor de pietoni de pe drumul de centură, a unor benzi rezonatoare pentru reducerea vitezei. În plus, pentru anul viitor, primarul Petroșaniului intenționează și montarea unor semafoare la trecerile de pietoni de pe drumul de centură.

Chiar și în condițiile implementării acestui set de măsuri menite să sporească siguranța pietonilor, primarul Tiberiu Iacob Ridzi le sugerează participanților la traficul rutier să adopte o conduită rezonabilă și să respecte indicatoarele rutiere și limitele de viteză impuse pe drumurile publice de pe raza municipiului Petroșani. Similar, primarul Petroșaniului le recomandă pietonilor să se asigure temeinici de fiecare dată când se angajează în traversarea carosabilului, chiar și atunci când se află pe o trecere de pietoni.