Acces gratuit, sâmbătă, la telegondola din Pasul Vîlcan

Home Reportaj Acces gratuit, sâmbătă, la telegondola din Pasul Vîlcan

Cetățenii din municipiul Vulcan, dar și turiștii care vor să urce sâmbătă, 19 august 2017 în Pasul Vîlcan pentru a participa la ceremoniile organizate acolo de autorităile publice locale din municipiul Vulcan, cu prilejul marcării a 101 ani de la luptele care au avut loc pe frontul din Pasul Vîlcan și Straja, vor avea la dispoziție acces gratuit în stațiune cu instalația de transport pe cablu.

Decizia a fost luată de Primăria municipiului Vulcan pentru a răspunde solicitărilor cetăenilor care doresc să participe, în număr mare, și în acest an, la festivitățile organizate la grupul statuar ridicat în Pasul Vîlcan, la cota 1600 m, chiar pe locul fostului front de luptă. ”Am decis ca și în acest an, pentru toți cei care doresc să urce la Pasul Vâlcan în data de 19 august, pentru a participa la ceremoniile pe care le organizăm în cinstea luptelor care au avut loc aici în Primul Război Mondial, să asigurăm accesul gratuit cu telegondola”, spune primarul Gheorghe Ile.

În plus, cei care doresc să participe la evenimentele de sâmbătă, 19 august din Pasul Vâlcan, vor putea urca, în deplină siguranță și cu autoturismele, drumul de acces fiind aproape în întregime asfaltat pe toată porțiunea aflată în județul Hunedoara, până la grupul statuar ridicat la cota 1600 m. ”Așa cum am promis, împreună cu cei de la Consiliul județean Hunedoara, am reabilitat drumul județean ce leagă Vulcanul de stațiunea Schela – jud. Gorj, pe porțiunea aferentă județului Hunedoara acesta fiind asfaltat aproape în întregime, astfel încât accesul la monumentul dedicat lupyelor din Primul Război Mondial de la Pasul Vâlcan să fie unul facil”, a mai declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.