La Parcul Dendrologic de la Simeria, din nou ”Arta însuflețește natura”

Home Cultură La Parcul Dendrologic de la Simeria, din nou ”Arta însuflețește natura”
La Parcul Dendrologic de la Simeria, din nou ”Arta însuflețește natura”
A V-a editie a seriei de expozitii ”Arta Însuflețește Natura” va fi vernisată în Parcul Dendrologic Simeria, duminică 20 august 2017, de la ora 17,00. Printre expozanți se numără atiștii fotografi: Traian Uries, Ioana Draghiciu și Horia Tranc. Prezintă Gabriel Petric.
 ”Acum câteva luni, prin iarna anului 2016, am fost invitat de cei din conducerea Parcului Dendrologic Simeria la o întâlnire cu mai mulți prieteni pentru a ne prezenta proiectul la care s-au gandit. Noi, cei prezenti acolo, trebuia doar să-i ajutăm sa realizeze acest proiect. Cei care lucrează la Parcul Dendrologic Simeria sunt oamenii care au ținut în viață acest loc și au avut grijă de tot ce este aici. Spun aici pentru că acest text îl scriu aflându-mă sub cel mai mare platan din Parcul Dendrologic Simeria. E minunat să poți face asta, ați putea încerca și voi măcar o dată. „Arta Însuflețește Natura” este un nume care s-a născut în 2013 și sub care s-au desfășurat câteva evenimente în Parcul Dendrologic Simeria. “Când plouă mă trezesc lefter și caut sensul vieții precum Goethe” – poezie, pian și violoncel(Gabriel Bota, Paethra Marc, Ovidiu Marc și Alexandru Negriuc), “Syncreto” – arii de operă, operetă, dans și poezie(Cătălin Tibori & Co), “Nuanțe” – workshop și expoziție de fotografie, au fost primele evenimente culturale din Parcul Dendrologic Simeria. De ce “Arta Însuflețește Natura”? Pentru că natura poate învia prin artă și arta trăiește în și prin natură. Zilnic, în acest loc, sunt mii de concerte pe care le auzi printre frunze, indiferent de vremea de afară. E o artă pe care noi, oamenii, nu reușim nici măcar să o imităm”, spune Ovidiu Manoilescu, inițiator al acestui demers artistic.
Expozitia poate fi vizitată zilnic, până în data de 3 august, între orele 10,00 și 18,00. Biletul de intrare, care include vizitarea elgantului spațiu piesagistic al Parcului Dendrologic de la Simeria, este în caloare de 4,00  lei pentru adulți și 2,00 lei pentru copii/pensionari/elevi/studenți.