ADVERTORIAL / Greșeli consumeriste pe care trebuie să le eviți vara

Home Economie ADVERTORIAL / Greșeli consumeriste pe care trebuie să le eviți vara
ADVERTORIAL / Greșeli consumeriste pe care trebuie să le eviți vara

Vara este sezonul vacanțelor și al cumpărăturilor. Din cauza vremii calde și al zilelor însorite suntem mai predispuși la comiterea unor greșeli financiare pentru că vrem să ieșim din casă. Din acest motiv, chiar și când avem un buget strâns îl depășim, astfel rămânem foarte repede fără bani pentru investițiile cu adevărat importante. Această problemă poate fi rezolvată cu un împrumut rapid gratuit (gratis smslån). Dar și dacă iei un împrumut, tot ar trebui să restrângi cheltuielile impulsive și să te concentrezi pe investiții de lungă durată. Din acest motiv este important să eviți greșelile consumeriste pe care le faci în special vara.

Cumpărăturile impulsive sunt una dintre greșelile cele mai des întâlnite la cei care nu îți respectă bugetul. Unele dintre motivele pentru care rămâi fără bani la finalul lunilor de vară sunt reducerile de vară. O simplă vizită la mall te va îmbia să cumperi tot felul de lucruri de care nu ai neapărată nevoie pentru că au prețul redus. În plus, ești motivat să cumperi de culorile vii și de ideea că te vei bucura de aceste produse vara viitoare. Este important să faci cumpărături numai cât îți permite bugetul. Poți face o listă din timp cu lucrurile de care au nevoie și să economisești bani exact pentru această perioadă sau poți pur și simplu să te limitezi la ceea ce ai nevoie și să nu cumperi tot ce arată bine.

Și faptul că investești în produse care nu sunt pentru tine te poate duce la sapă de lemn. Dacă ții o dietă au de obicei corpul tău suferă modificări pe timpul verii ar trebui să nu cumperi haine sau alte produse pe care le poți folosi doar un sezon pentru că probabil nu te vor mai încăpea anul viitor. Ideal ar fi iei cu tine un prieten care să îți spună dacă hainele îți vin bine și dacă sunt bune pentru a fi purtate și anul viitor.

De asemenea, ar trebui să eviți să cumperi lucruri pe care le vei folosi o singură dată. Spre exemplu, dacă nu îți place să stai la cort dar anul acesta te-au convins prietenii să mergi într-o astfel de vacanță, nu ar trebui să cumperi un cort ci să îl închiriezi. Vara, pentru că de obicei ne luăm concediu, facem tot felul de activități pe care cel mai probabil nu le repetăm. Astfel, pentru ele este indicat să închiriezi produsele de care ai nevoie decât să le cumperi.

Vara este sezonul pentru construcții și renovări. Dacă ai prevăzut o astfel de cheltuială trebuie să fii foarte atent la echipa care îți va presta aceste servicii. Sunt foarte multe firme, în special cele mai ieftine, care tratează renovările cu superficialitate. În acest caz trebuie să alegi o echipă care ți-a fost recomandată de cineva cunoscut sau care are foarte multe review-uri pozitive. Astfel, vei evita să plătești de două ori pentru aceeași lucrare.

Majoritatea acestor probleme pot fi evitate dacă ai puțină disciplină și ești atent la lucrurile pe care le cumperi. Nu trebuie să nu faci nici un fel de cumpărături sau investiții doar pentru că este vară. Ci trebuie să tratezi totul cu o doză de atenție pentru a nu cheltui mai mult decât este cazul.