Restricții de circulație pe drumul județean către Mănăstirea Prislop

Circulația autovehiculelor pe drumul județean care duce spre Mănăstirea Prislop se va desfășura cu restricții până pe data de 16 octombrie, deoarece pe acest tronson se execută lucrări de modernizare la partea carosabilă, a reamintit marți Consiliul Județean (CJ) Hunedoara pe pagina oficială a instituției.

Restricțiile sunt valabile între orele 9,00 și 16,00 și se aplică pe sectorul DJ 687 K, de la DN66 Bretea Strei — Silvașu de Jos — Silvașu de Sus — Mănăstirea Prislop, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, a sărbătorilor legale și religioase.

„Conducătorii auto sunt rugați să respecte această restricție, deoarece, în caz contrar, vor fi aplicate măsurile legale corespunzătoare”, se arată în anunțul CJ Hunedoara.

Reabilitarea drumului județean spre Mănăstirea Prislop este importantă pentru miile de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, traficul rutier spre lăcașul de cult fiind adesea îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Potrivit proiectului, drumul va fi modernizat începând din DN 66, în localitatea Bretea Strei și va continua prin satele Silvașu de Jos și Silvașu de Sus, până la Prislop. Valoarea lucrărilor de modernizare a celor 7 kilometri de drum se ridică la 8,48 milioane lei.

AGERPRES