Distracție la maxim la Zilele Orașului Uricani

Home Cultură Distracție la maxim la Zilele Orașului Uricani
Distracție la maxim la Zilele Orașului Uricani

Timp de o săptămână, Uricaniul a fost centrul cultural-artistic și sportiv al Văii Jiului, ca urmare a derulării unei noi ediții a apreciatului eveniment organizat de Primăria și Consiliul local sub genericul ”Zilele Orașului Uricani”

De-a lungul săptămânii trecute, sute de localnici au participat, cu mic, cu mare, la competițiile sportive de fotbal, fotbal-tenis, tenis de masă, șah și table, organizate de administrația locală. Toate competițiile au fost viu disputate și, dincolo de orice ierarhie, așa cum bine remaca și primarul localității, Dănuț Buhăescu, fiecare dintre cei participanți și cu toții laolaltă au fost câștigători. Așa cum a devenit deja un adevărat ritual, cele trei zile de spectacole artistice ale Zilelor Orașului Uricani au fost pregătite cu multă migală de administrația locală, astfel încât uricănenii, dar și toți ceilalți locuitori ai Văii Jiului care au ales să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zilele Uricaniului, să fie încântați de oferta muzicală și artistică. Atât din relatările celor prezenți, din cele postate pe rețelele de socializare cât și din cele văzute de noi la fața locului, putem trage concluzia, fără teama de a greși, că în week-end, la Uricani, au fost  trei zile de distracție și voie bună la maxim atât pentru cetățenii acestui oraș dar și pentru oaspeții lor din întreaga Vale a Jiului.

În cele trei concerte care au avut loc în aer liber, pe scena amplasată anul acesta în imediata vecinătate a Casei de Cultură a Sindicatelor, pe scenă au urcat atât numeroși artiști locali, deosebit de talentați, dar și nume cu rezonanță ale scenei artistice din România. Uricănenii i-au putut astfel vedea sau, după caz, revedea, pe soliștii de muzică populară Nicu Novac, Ovidiu Homorodean, Ciprian Roman, Violeta Deminescu, Doru Petrea, Aura Rova și Nică Moacă; pe artiștii Alex Velea, Criss Gray, Hellen, El Nino, Tavi Colen & Emma și formația Strings dar și pe Codruța Măghirean, Costel Ciofu, Liliana Lăcinescu, Dorin Covaci, Remus Vălungan, Denisa Sârboacă, Ioan Drăgan sau Carmen Șerban.

În plus, cei prezenți au avut parte și de un impresionant foc de artificii, dar și de street food, ateliere de tradiții locale și amulte alte surprize.

”Le mulțumesc tuturor artiștilor care au acceptat invitația noastră de a concerta la Zilele Orașului Uricani și sunt convins că au avut parte, alături de noi, uricănenii, de momente memorabile. De asemenea, vreau să le mulțumesc cetățenilor orașului Uricani care au avut și în acest an o participare activă, energică la Zilele Orașului, fie că vorbim despre acțiunile sportive, despre spectacolele artistice sau despre celelalte activități din programul evenimentului. Le mulțumesc, de asemenea, tututor celor care și-au dat concursul la buna organziare a Zilelor Orașului și nădăjduiesc că și în acest an, toată lumea a fost mulțumită de ceea ce am reușit să oferim uricănenilor și întregii Văi a Jiului. Nu ne mai rămâne altceva de spus decât că, așa cum îndeamnă un apreciat cântec de petrecere, altă dată o s-o facem și mai lată !”, ne-a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.