Sport de plăcere pentru toate vârstele, la înălțime, în ”Castelul din Carpați” de la Vulcan

Home Reportaj Sport de plăcere pentru toate vârstele, la înălțime, în ”Castelul din Carpați” de la Vulcan
Sport de plăcere pentru toate vârstele, la înălțime, în ”Castelul din Carpați” de la Vulcan

Peste 60 de sportivi din Valea Jiului, Deva, Tg.Jiu, Timișoara s-au aliniat, la finele săptămânii trecute, la startul competițiilor de Cross Montan și Mountain-bike care au avut loc la Pasul Vîlcna, în cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului de turism și sport montan ”Castelul din Carpați”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan.

Vremea perfectă și organizarea foarte bună au susținut efortul sportivilor, care au avut de parcurs traseele de competiție mult mai dificile față de anii anteriori. Dincolo de ocupanții ceșor trei poziții de pe podiumul competițiilor, pe diferite categorii de gen și de vârstă, important este că toată lumea a trecut cu bine linia de sosire. Evident, câștigătorii au fost premiați și aplaudați de toți cei prezenți.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile transmite mulțumiri tuturor participanților și felicitări câștigătorilor. De asemenea, Ile a ținut să mulțumească tuturor celor ce s-au implicat pentru reușita acestui eveniment: Jandarmeria Română, echipa Smurd, Poliția Locală, voluntarii subfilialei de Cruce Roșie, echipa serviciului de Asistență Socială din Primărie, echipa tehnică, membrii Consiliului Local, tuturor suporterilor sportivilor, tuturor voluntarilor și nu în ultimul rând sportivii Daniel Halastăuan și lui Ionuț Chiriac, pentru implicarea lor totală în derularea acestui evenment sportiv de mare ținută și calitate.

”Mulțumesc încă o dată tuturor celor ce au făcut posibil evenimentul sportiv de astăzi din Pasul Vîlcan. Felicit sportivii care au participat și anul acesta la cele două competiții: Cross montan și Mountain-bike”, a spus Gheorghe Ile.

În Castelul din Carpați de la Pasul Vîlcan, competițiile continuă și în zilele următoare, de luni până joi aici fiind programate cursele unui turnei internațional de longboard. ”Misiunea mea și a colegilor mei de a dezvolta cât mai multe tipuri de actiivități în Pasul Vîlcan, devine începând din aceste zile și mai bine definită. Sportul extrem LongBoard, practicat în toată lumea de un număr foarte mare de iubitori ai acestuia, și-a găsit locul perfect de desfășurare la nivel de competiție mondială, aici, la noi, în Pasul Vîlcan. Competiția internațională din aceste zile este doar o ,,încălzire” pentru etapele de Campionat Mondial pe care le vom organiza începând de la anul, prin intermediul Asociației Internaționale de LongBoard. De la ,,drumul care nu duce nicăieri” – conform spuselor unora, la ,,toate drumurile duc la Pasul Vîlcan” a fost doar o chestiune de timp. Nicăieri în Europa nu există o îmbinare mai bună de traseu de LongBoard în proximitatea unei telegondole. Pentru oamenii cu viziune această noutate sportivă pentru zona noastră este o deschidere importantă către un proiect de dezvoltare turistică mult mai amplu, despre care voi vorbi la momentul potrivit”, explică Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.