Au început lucrările la modernizarea unui nou tronson din ”Centura” Petroșaniului

Home Administrație Au început lucrările la modernizarea unui nou tronson din ”Centura” Petroșaniului
Au început lucrările la modernizarea unui nou tronson din ”Centura” Petroșaniului

Muncitorii de la Zona D, firma din Valea Jiului care a câștigat licitația pentru execuția proiectului de reabilitare și modernizare a unui nou tronson al drumului de centură din municipiul Petroșani au început astăzi efectiv lucrările. Acestea se execută pe partea dreaptă a sensului de drum spre Deva, pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu cu avion și sensul giratoriu de la Centrul de Informare Turistică din municipiul Petroșani.

La deschiderea șantierului a fost prezent astăzi și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Aşa cum am promis, au început lucrările la şoseaua de centurã, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu cu avionul şi Biserica Catolicã. Reabilitarea acestui tronson va aduce artera la un standard modern”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Lucrările care urmează a fi efectuate în cadrul acestui obiectiv de investiții publice constau în:

  • repararea îmbrăcăminţii pe porţiunile cu îmbrăcăminte rigidă degradată;
  • frezarea pe întreagă suprafaţă; amorsarea;
  • strat antifisură de tip geosintetic pe întreaga suprafaţă carosabilă;
  • aşternerea straturilor de asfalt (strat de uzură BA16 şi strat de legătură BAD20);
  • demolarea parţială a bordurilor şi înlocuirea lor;
  • realizarea unei casete cu executarea întregii structuri rutiere pentru a uşura accesul pe strada laterală; decolmatarea gurilor de scurgere existente;
  • ridicarea la cotă a capacelor gurilor de scurgere şi a capacelor de cămine;
  • realizarea marcajelor rutiere şi completarea indicatoarelor rutiere cu cele necesare acolo unde este cazul; montarea unui parapet metalic rutier pentru siguranţa circulaţiei;
  • amenajarea făşiilor de teren cu vegetaţie.

Pe perioada executării lucrării, circulația pe DN 66A (Centura municipiului Petroșani), pe porțiunea cuprinsă între km 130+290 – km 131+750, respectiv într ecele două sensuri giratorii menționate, se va face restricționat, pe o singură bandă, participanții la trafic find rugați, totodată, să respecte semnele indicatoare și să reducă viteza în zonăm pentru evitarea oricărui pericol.

Proiectul reabilitării drumului de centură al municipiului Petroșani este unul multianual, iar edilii speră că, în funcție de disponibilitățile financiare pe care le vor avea la dispoziție, acestea să fie finalizate cât mai repede posibil.