Echipajul de terapie intensivă C1 al ISU Hunedoara în ”casă nouă”

Home Stiri la zi Echipajul de terapie intensivă C1 al ISU Hunedoara în ”casă nouă”
Echipajul de terapie intensivă C1 al ISU Hunedoara în ”casă nouă”

Astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara a avut loc inaugurarea noului punct în care își va desfășura activitatea echipajul de terapie intensivă ce deservește autospeciala tip C1. La eveniment au participat atât conducerea Consiliul Județean și a Instituției Prefectului județului Hunedoara, cât și șefii inspectoratelor de poliție și jandarmi, precum și medicul coordonator UPU Deva.

Încăperile, aflate în incinta clădirii administrative a I.S.U. Hunedoara, au fost renovate și dotate la standarde înalte de comfort cu fonduri alocate de Consiliul Județean Hunedoara.

”Echipajul de terapie intensivă, mutat astăzi în casă nouă, este alcătuit dintr-un medic, specializat în medicina de urgență, un asistent și doi paramedici. Echipa intervine cu o autospecială, operaționalizată în anul 2015, care este considerată o secție de terapie intensivă mobilă fiind dotată cu aparatură și materiale sanitare care permit acțiuni medicale complexe și menținerea în viață a unor pacienți grav traumatizați”, spune lt.col. Viorel Demean, inspector șef al ISU Hunedoara.

Acesta a mai arătat că modulul de terapie intensivă a intervenit, de la operaționalizare, la 1019 cazuri și a salvat aproape 1000 de oameni.