Guvernul și UNICEF vor colabora pentru extinderea parteneriatului în beneficiul copiilor vulnerabili

Home Educație Guvernul și UNICEF vor colabora pentru extinderea parteneriatului în beneficiul copiilor vulnerabili
Guvernul și UNICEF vor colabora pentru extinderea parteneriatului în beneficiul copiilor vulnerabili

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu noul reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult, care a prezentat obiectivele și prioritățile mandatului său, având în vedere continuarea proiectelor incluse în programul de țară UNICEF-România pentru perioada 2018-2022.

Șeful Executivului a subliniat importanța parteneriatului dintre Guvernul României și UNICEF.Mă bucur să vă avem ca partener. Este foarte important pentru noi să ne bazăm pe colaborarea cu dumneavoastră, să lucrăm împreună pentru a găsi soluții pentru copiii aflați în situații vulnerabile, să îmbunătățim accesul copiilor la servicii de calitate în învățământ, sănătate, asistență socială, dar  și pentru a preveni și combate toate formele de violență”, a spus premierul Mihai Tudose.

Prim-ministrul și reprezentantul UNICEF au stabilit să colaboreze în problema epidemiei de rujeolă, Pieter Bult precizând că organizația susține eforturile autorităților române, prin derularea de campanii de informare și conștientizare asupra rujeolei și programe educaționale de sănătate publică.

Reprezentantul UNICEF a subliniat continuarea sprijinului pentru soluționarea unor probleme specifice protecției copilului potrivit priorităților naționale, precum și intenția UNICEF de a valorifica experiența instituțiilor române în gestionarea problematicii drepturilor copilului, prin facilitarea transferului de expertiză către alte țări.

Prim-ministrul Mihai Tudose și reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, au convenit să aibă întâlniri lunare pentru a identifica soluțiile aferente problemelor în ceea ce privește situația copiilor și protecția drepturilor acestora.

La întâlnirea de astăzi au participat, de asemenea, Despina Andrei, manager de comunicare și strângere de fonduri UNICEF în România, și consilierul de stat Felix Rache.