Adrian David (PNL): ”Modernizarea drumurilor județene este doar un alt proiect fantezist al administrației PSD”

Home Administrație Adrian David (PNL): ”Modernizarea drumurilor județene este doar un alt proiect fantezist al administrației PSD”

Proiectul de hotărâre privind intenția Consiliului județean Hunedoara de a moderniza un număr de 10 drumuri județene cu impact major în dezvoltarea turismului în regiune este criticat de Opoziția politică. Primvicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Petroșani că proiectul, dincolo de faptul că a fost impus în mod autocratic de către conducerea CJH, este și unul absolut fantezist.

David apreciază că promisiunea alocării a 230 de milioane de lei pentru investițiile necesare la modernizarea celor 10 drumuri seamănă cu raportările uluitoare privind producția de grâu și porumb la hectar, făcute pe vremea regimului comnist și, mai nou, reluate de liderii PSD de la toate nivelurile. ”În primul rând, domnul Bobora face încp o promisiune fără acoperire, din moment ce nu este indicată și sursa de finanțare a acestei mega-investiții în drumurile județene”, spune Adrian David. Acesta spune că, la bursa zvonurilor, în PSD se vorbește despre o posibilă finanțare printr-un program național de tipul PNDL3, ceea ce este încă o absurditate, din moment ce statul român, deși a anuțat cu surle și trâmbițe începerea programului PNDL 2, încă nu a fost semnat nici un contract financiar pentru acesta.

În altă ordine de idei, chiar dacă, într-un mod fericit, ar exista acești bani, 230 de milioane de lei reprezintă o sumă mult mai mare decât ar fi putut spera județul Hunedoara să primească de la Guvern. Fostul președinte liberal al Consiliului Județean Hunedoara spune că, tocmai din acest motiv, repartizarea acestor bani ar fi rebuit făcută în urma unor dezbateri publice temeinice și responsabile. Ori, după cum afimă liderul liberal din Valea Jiului, niciunul dintre primarii care au fost întrebați despre acest proiect, nu știau de existența lui. ”Sigur că ne-am obișnuit cu modul autocratic de conducere al domnului Bobora și al PSD , la Consiliul județean Hunedoara, unde se lucrează cu ferestrele închise. Eu m-am convins deja de felul în care înțelege domnul Mircea Bobora să conducă această instituție publică: autocratic, netransparent și mincinos ! Mă întreb, oare nu trebuiau consultați și primarii din județ asupra modului de repartizare al unei sume de bani atât de mari ? Mă întreb, pe ce criterii au fost alese aceste 10 drumuri pentru a fi propuse spre finanțare și nu altele ? Mă întreb dacă nu era ma bine să folosim acești bani pentru modernizarea unor școli sau a unor grădinițe ? Și mai am și alte întrebări de acest fel, la care însă nu cred că vom primi răspuns din partea domnului Bobora”, a declarat Adrian David.

Primvicepreșeidntele PNL Hunedara mai spune că, în ședința Consiliului județean de joi, 30 august, consilierii PNL au încercat, fără succes, să competeze lista de investiții în infrastructura de drumuri județene, cu alte 5 obiective considerate de aceștia la fel de importante pentru dezvoltarea turismului în regiune. Astfel, PNL a propus includerea în lista de investiții pentru reabilitare a DJ 660A Valea de Brazi – Câmpu lui Neag (în zona barajului de la Valea de Pești), a DJ Petroșani – Cabala Rusu (pe porțiunea de 1,8 km de la stația de telescaun până la Cabana Rusu, drum care necesită în mod obligatoriu o lăgire corespunzătoare), DJ 741 București – Balșa (în Țara Moților), DJ de la Vața de Sus până la limita cu județul Arad și DJ de la Ghelari la Poienița Voinii și, mai departe, la Poiana Răchițelii, în Ținutul Pădurenilor.