Consiliul județean Hunedoara vizează modernizarea altor 10 drumuri județene de interes turistic

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara vizează modernizarea altor 10 drumuri județene de interes turistic
Consiliul județean Hunedoara vizează modernizarea altor 10 drumuri județene de interes turistic

”Reabilitare drumurilor județene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea patrimoniului economic și cultural al Județului Hunedoara reprezintă una din prioritățile Consiliul Județean Hunedoara”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara, după ședința de Cinsiliu județean din 30 august, în cadrul căreia a fost aprobat un proiect privind modernizarea unui număr de 10 drumuri județene, situate în jumătatea de nord a județului.

Potrivit proiectului adoptat cu majoritatea voturilor PSD din Consiliul Judeţean Hunedoara, cele 10 drumuri  vor fi reabilitate în următoarea perioadă, în cadrul unei investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al Hunedoarei.

Lista şoselelor care vor intra în reabilitare cuprinde:

  • DJ687E Hunedoara – Teliucul Inferior și DJ687D Teliuc – Topliţa, ambele cu destinaţia Lacul Cinciş,
  • DJ687A Hăşdat – Haţeg, drum care străbate Dealurile Silvaşului cu destinaţia turistică Mănăstirea Prislop,
  • DJ687L – DJ687C – DJ687G, DJ687G Toteşti – Densuş –Ştei, din Ţara Haţegului,
  • DJ685 Cârneşti – Baraj Trei Ape, DJ686D – DJ685 – DJ686, DJ686  Sântămăria Orlea- Râuşor, din zona Retezat
  • DJ668 Bretea Română – Călan, de pe Valea Streiului.

„În urma realizării acestor obiective de investiţii se vor îmbunătăţi condiţiile de circulaţie şi a suprafeţelor de rulare, se va mări capacitatea portantă a tuturor tronsoanelor  de drumuri. Reabilitarea tronsoanelor de drumuri propuse va duce la creşterea fluxului de turişti români si mai ales străini în judeţul Hunedoara, la promovarea patrimoniului cultural şi nu în ultimul rând la creşterea considerabilă a veniturilor micilor investitori din zonele care asigură servicii de cazare, alimentaţie publică, ecoturism. Toate acestea vor contribui în mod pozitiv la consolidarea bugetului propriu al judeţului”, informează Consiliul Judeţean Hunedoara.

Conducerea Consiliului județean Hunedoara apreciază, în același timp, că în ceea ce privește regiunea Văii Jiului, deja se află în finanțare un proiect privind modernizrea drumului județean spre masivul Parâng, precum și drumul județean Merișor-Dealu Babii-Vulcan. De asemenea, de curând a fost finalizată o altă investiție în infrastructura rutieră cu impact turistic, prin modernizarea drumului județean de la Pasul Vîlcan, până la limita cu județul Gorj.