Sportivi ai Științei Petroșani se reunesc astăzi la ”Întâlnirea generațiilor”

Home Stiri la zi Sportivi ai Științei Petroșani se reunesc astăzi la ”Întâlnirea generațiilor”
Sportivi ai Științei Petroșani se reunesc astăzi la ”Întâlnirea generațiilor”

Vineri 1 septembrie 2017, Universitatea din Petroșani este gazda unui emoționant eveniment care presupune reîntâlnirea geneațiilor de sportivi care au evoluat sub stindardul Clubului Sportiv ”Știința” Petroșani de-a lunguol anilor.

Evenimentul va avea loc la ora 11,00 la sediul Universității din Petroșani. Aici se vor aduna din nou, la tradiționalul eveniment ”Întâlnirea generațiilor”, foști  jucãtori din mai multe generații de fotbaliști, aducând cu ei amintiri și povești din lumea sportului de altădată, rememorând performanțeke sportive ale anilor 60-70 caremarcat viața sportivă a clubului universitar și a sportului in Valea Jiului. Vorbim despre amintiri de genul celor consemnate, spre exemlu, în generația antrenorului Gheorghe Irimie, apreciat cadru universitar astăzi, cu Holda, Pãsculescu, I.Dinu, Marina sau Milea, sportivit care au câstigat în anul 1963 titlul national universitar!

La eveniment, așa cum anunță organizatorii, vor fi prezenti și jucători din generatiile Diviziei „C” 1968-1980, ani în care au jucat la Stiinta Petrosani jucãtori de mare valoare, precum „Bombo” Ionescu, Rãsãdeanu, Fãgas, Bulbucan, Pãnescu, dar si regretatii Grizea, Floria Dumitrache, Gicã Stir, Puiu Rusu si altii.

”Marele merit pentru această întâlnire anuală îl are minunatul nostru profesor GHITA IRIMIE, fost antrenor al echipei Știința Petroșani, care de 20 ani ne adună pe majoritatea. Din păcate, unii au plecat în cer mult prea devreme și nu vor fi prezenți astăzi decât în povestirile noastre: Bălăneanu -Mercureanu -Zarculea -Marincan -David -Păsculescu -Stir -Varhonic -Tugearu -Dlujanschi”, spune fostul arbitru internațional Ion Danciu.