Confort, eleganță și modernism în infrastructura pietonală din Vulcan

Home Administrație Confort, eleganță și modernism în infrastructura pietonală din Vulcan
Confort, eleganță și modernism în infrastructura pietonală din Vulcan

Cele mai importante artere pietonale din municipiul Vulcan au de pe acum și o identitate vizuală, conferită nu doar de asfaltul proaspăt, de pavele elegante sau de pistele de biciclete, ci și de accesoriile din lemn care delimitează carosabilul de trotuar. Acestea au fost amplasate, în special în zonele școlilor din municipiul Vulcan, pe strada Nicolae Titulescu, dar ele se vor regăsi și în investițiile aflate acum în derulare pe strada Traian.

De altfel, aflate deja în stadiul ultimelor retușuri înainte de finalizare, scările de legătură dintre strada Traian spre cartierul Micro 3B (”Dallas”) poartă deja amprenta eleganței și modernismului, pe lângă cele care vizează calitatea reconstrucției acestora. Prezent la finalul săptămânii trecute în zonă, alături de viceprimarul localității, pentru a evalua stadiul și calitatea lucrărilor, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a fost, firesc, încântat să primească aprecierile cetățenilor, care spun că scările de acces pietonal de pe strada Traian sunt foarte frumoase, iar lucrarea arată de parcă ar fi făcută pentru centrul Vulcanului, nu pentru o zonă aflată la periferie. Asta cu atât mai mult cu cât acest obiectiv a fost deseori reclamat de cetățenii din zonă, care au solicitat reabilitarea lui.

”Îmi spunea cineva că treptele pe care le realizăm pentru cetățenii din cartierul Micro3 B, dau o notă de eleganță și modernism acestei zone, de parcă ar fi în centrul municipiului. Este firesc să fie așa. Sub aspect urbanistic nu am făcut niciodată diferența între lucrările din centru și celelalte cartiere. Așa cum nu facem niciodată diferența între cerințele, doleanțele cetățenilor”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Acesta apreciază, totodată, că singurul aspect care face diferența între o investiție necesară și alta, la fel de necesară, este perioada de timp în care acestea pot fi efectiv realizate. ”Oricât de mult ne-am dori și oricât de bine am acționa, nu putem să facem totul deodată. Deși îi asigur pe toți Vulcănenii, că mi-aș dori ca primar să pot să îi împac pe toți, în același timp, în mod egal. Desigur, este imposibil și nu din vina noastră, ci din cauza unor motive absolut obiective, care țn de resursele financiare, de procedurile legale sau de disponibilitatea firmelor care execută lucrările. Însă, acolo unde am spus că vom face ceea ce trebuie, am acționat întotdeauna întocmai. La fel vom face și în continuare. Pas cu pas. Iar în cartierul Micro 3 B suntem în miezul marilor lucrări de infrastructură. Făcute pas cu pas, metru cu metru”, dă asigurări primarul Gheorghe Ile.

De altfel, în această zonă a municipiului Vulcan, lucrările sunt în plină desfșurare, pe mai multe tronsoane. Este adevărat, cele mai avansate par a fi lucrările de pe strada Traian, de la sensul giratoriu de lângă sala de sport până la centrul Șansa. Primarul Ile spune că le-a solicitat celor de la firma care execută lucrările de modernizare a drumului, trotuarelor și zonelor verzi adiacente, să acorde prioritate acestei porțiuni de drum, având în vedere că odată cu începerea noului an școlar, acesta devine unul intens circulat, mai ales de copii. ”Ne dorim ca, până la începerea noului an școlar, să putem finaliza lucrările de pe strada Traian, pe porțiunea în care se află Școala 6 și Centrul Șansa, inclusiv prin turnarea covorului de asfalt, astfel înct copiii care vin la școală, părinții și profesorii să nu fie nevoiți să traverseze prin șantier. Am convingerea că, așa cum ne-au promis cei de la firma care execută lucrările, vom reuși acest lucru, desigur dacă și vremea ne va fi prielnică”, mai spune primarul Gheorghe Ile.

Lucrările de pe strada Traian vor continua însă pe celelalte tronsoane până la finalizare. Între timp, edilii din Vulcan realizează studiile și proiectele aferente execuției altor proiecte de modernizare a infrasructurii rutiere și pietonale din municipiul Vulcan, acolo unde acestea sunt necesare, urmând ca pentru execuție să fie găsită sursa de finanțare, să fie îndepliniți pașii legali pentru desemnarea constructorilor și, mai apoi, să înceapă efectiv lucrările.