Ultima șansă pentru cei care vor să devină studenți la Universitatea din Petroșani

Home Educație Ultima șansă pentru cei care vor să devină studenți la Universitatea din Petroșani

Mai puțin de două săptămâni mai au la dispoziție cei care nu s-au hotărât încă să urmeze studiile universitare, pentru a prinde ”ultimul tren” la admiterea din acest an la Univesitatea din Petroșani.

Potrivit rectorului apreciatei școli superioare din Valea Jiului, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, puțin peste 200 de locuri pentru studiile de licență au mai rămas disponibile la diverse specializări din cadrul celor trei facultăți ale Universității de la Petroșani, la care se mai adaugă și cele rămase disponibile pentru studiile de master și doctorat. „Mai avem bugetate circa 240 de locuri la licentã. La masterat, dar si la licentã, avem locuri cu taxã, care pot fi ocupate. Organizãm, până în data de 23 septembrie și admiterea la doctorat. Îi invităm pe toți cei care doresc să-și înceapă, să-și continue ori să-și desăvârșească studiile universitare, la toate aceste forme de învățământ să vină la Universitatea din Petroșani. Considerăm că este o oportunitate pentru cei care încă nu au luat o decizie cu privire la ce școală superioară vor să urmeze, ori pe cei care au luat Bacalaureatul acum, la sesiunea din toamnă,  să profite de această sesiune specială de înscriere, pe care o avem deschisă până pe data de 14 septembrie și să se îndrepte spre specializări care îi vor ajuta la locurile de muncă, după finalizarea studiilor academice”, spune prof.univ.dr.ing. Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.

La Universitatea din Petroșani, selecția candidaților pentru admiterea la studiile de licență se face prin intermediul concursului de dosare. În calculul mediei finale de admitere, 60% reprezintă media generală a examenului de bacalaureat și 40% reprezintă nota obținută în cadrul examenului de bacalaureat la disciplina matematică (pentru domeniile de studii aferente Știintelor Ingineresti și Matematicii), respectiv nota obținută la a treia probă scrisă de la Bacalaureat (pentru domeniile de studii din sfera Stiintelor Economice si Stiintelor Sociale).

Potrivit informațiilor prezentate de rectrorul Universității din Petroșani, taxa de înscriere la concursul de admitere este de 70 lei, taxa de înmatriculare este de 30 lei, iar pentru masterat taxa de înmatriculare este de 60 de lei. Mai multe detalii despre admiterea la Universitatea din Petroșani puteți afla vizitând situl oficial al Universității, www.upet.ro secțiunea ”Admitere 2017”.