Lucian Resmeriță: ”La Lupeni, noul an școlar începe în cele mai bune condiții !”

Home Administrație Lucian Resmeriță: ”La Lupeni, noul an școlar începe în cele mai bune condiții !”
Lucian Resmeriță: ”La Lupeni, noul an școlar începe în cele mai bune condiții !”
În cursul zilei de marți, 5 septembrie, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță s-a întâlnit cu directorii tuturor unităților de învățământ din localitate, pentru a stabilii ultimele detalii ale activităților care mai trebuiesc efectuate, astfel încât noul an școlar să debuteze în cele mai bune condiții la unitățile de învățământ din acest oraș.
Având în vedere că sectorul de învățământ a fost întotdeauna pe primul plan în activitatea adminstrației locale de la Lupeni, discuțiile edilului cu directorii unităților școlare au relevat faptul că toate școlile sunt pregătite pentru a face față celei mai importante dintre chestiunile de ordin tehnic, respectiv asigurarea încălzirii și existența avizelor și autorizațiilor de funcționare. Primarul municipiului Lupeni arată că toate școlile din Lupeni beneficiază acum de încălzire proprie, fiind  dotate aproape în totalitate cu centrale termice pe gaz, excepție făcând doar Liceul Tehnologic, unde sistemul de termificare este asigurat prin intermediul unei centrale pe lemne. Și aici însă, după cum dau asigurări autoritățile locale, sosirea sezonului rece nu va ridica probleme.

Important de precizat este și faptul că, în municipiul Lupeni, toate unitățile de învățământ au autorizații de funcționare și avize din partea ISU.
Concluzia întrevederii primarului Resmeriță cu directorii unităților de învățământ este aceea că școlile, grădinițele și liceeele din Lupeni sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în cele mai bune condiții.
”Am avut această neceară întâlnire cu directorii de la toate unitățile școlare din municipiul Lupeni, pentru a pune la punct ultimele detalii care vizează pregătirea acestora pentru noul an școlar, astfel încât acesta să înceapă în cele mai bune condiții. Îmbucurător este faptul că, așa cum am putut constata ș din dialogul cu directorii de școli,   la Lupeni toate unitățile de învățământ vor începe noul an școlar fără probleme. Peste tot există autorizații de funcționare și iarna nu ne va ridica nici ea probleme probleme, pentru că toate unitățile educaționale beneficiază de încălzire proprie”, a declarat Lucian Resmeriță.
Primarul municipiului Lupeni mai spune că, în prezent, compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei lucrează la  întocmirea unei documentații în vederea obținerii fondurilor necesare derulării mai multor proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ. Aceste proiecte au ca obiect reabilitarea termică, modernizarea și dotarea cu echipamente, amenajarea unui atelier de practică și a unei săli de sport etc. Toate acestea au ca scop desfășurarea actului de învățământ în cele mai bune condiții, astfel încât copiii să beneficieze de condiții de educație la cel mai înalt nivel în municipiul Lupeni.
La Lupeni primul clopoțel care va anunța deschiderea noului an școlar, va suna la ora 8,30 la Grădinița ,, Lumea Copiilor” cu program săptămânal (în spatele BCR). Primarul Lucian Resmeriță va participa la festivitățile dedicate deschiderii noului an școlar la Lupeni. ”Încă de pe acum le doresc tuturor elevilor mult succes în noul an școlar. Le spun că îi așteaptă un nou an în care vor acumula cunoștințe noi și își vor desăvârși pregătirea pentru viață. Le doresc deasemenea tuturor educatorilor, învățătorilor și profesorilor un an bun, cu rezultate foarte bune !”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.