Cu pași mărunți dar siguri, la Petrila se creează noi locuri de muncă

Home Economie Cu pași mărunți dar siguri, la Petrila se creează noi locuri de muncă
Cu pași mărunți dar siguri, la Petrila se creează noi locuri de muncă

Astăzi, joi 7 septembrie 2017, la sediul Primăriei Orașului Petrila, a avut loc întâlnirea cu reprezentanții firmei germane cu profil confecții textile, la invitația administrației petrilene pentru discuții în vederea locurilor de muncă pe care acest investitor le va creea, pentru noul punct de lucru preconizat pentru deschidere în clădirea fostului Magazin General din localitate.

Din partea administrației de la Petrila a participat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, prezent fiind chiar investitorul german împreună cu o comisie din cadrul firmei, arătându-se deosebit de încântați pentru că la această primă întâlnire cu investitorul german au fost prezenți un număr mare de cetățeni ai orașului care se află în căutarea unui loc de muncă.

„Considerând că este foarte bine venită această oportunitate pe care am reușit să o obținem pentru comunitate, prezența acestor investitori străini în orașul Petrila este pentru noi un nou început și doresc să asigur pe toți cetățenii orașului nostru că acesta este doar începutul. În prima fază, așa cum au spus și dumnealor la întâlnirea cu cetățenii Petrilei, vor să angajeze un număr de aproximativ 50 de persoane, iar, în cel mai scurt timp, acest investitor dorește să ajungă până la 200 de locuri de muncă, ceea ce nu sunt puține. Cu pași mărunți dar siguri, avem speranța că vom revigora economia orașului Petrila, așa cum am promis, eforturile noastre fiind continue pentru sprijinirea tuturor investitorilor care vor dori să vină în orașul nostru”, declară primarul Vasile Jurca.

Primul contact cu cetățenii din Petrila a fost foarte apreciat chiar de patronul firmei de confecții textile și acesta a dorit să îi asigure pe cei prezenți că nu are importanță calificarea pe care o au, acest lucru nefiind o condiție pentru angajarea la firma germană.

„În primul rând doresc să mulțumesc domnului primar Vasile Jurca pentru tot sprijinul acordat în venirea noastră aici în orașul Petrila și implicarea dunealui pentru a putea deschide acest punct de lucru. Vreau să spun că noi producem două tipuri de produse constând în perdele și mostre textile de toate felurile pentru industria textilă din toată europa. Ideea pe care o avem este să începem producția aici în Petrila, în primele săptămâni cu 40 sau 50 de oameni, ținta noastră fiind 200 de oameni”, a spus investitorul german.

Firma germană a estimat că undeva la data de 1 octombrie a anului acesta, dacă toate lucrurile vor decurge ca și până acum, își vor începe deja activitatea productivă.