Programul Serbărilor Naționale ”Avram Iancu” de la Țebea

Home Cultură Programul Serbărilor Naționale ”Avram Iancu” de la Țebea

Complexul Istoric de la Țebea, situat în comuna Baia de Criș, Județul Hunedoara, va fi duminică, 10 septembrie 2017, gazda unei noi ediții a evenimentului intitulat „SERBĂRILE NAȚIONALE – ȚEBEA 2017”. Acestea sunt închinate memoriei lui Avram Iancu, de la moartea căruia se împlinesc 145 de ani.

Avram Iancu a rămas pentru totdeauna în conștiința românilor ca unul dintre cei mai importanți eroi ai națiunii
noastre. Ca în fiecare an, românii își vor comemora eroul. Vă invităm să participați la ceremonialul
public ce va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Țebea, comuna Baia de Criș, județul
Hunedoara”, spune prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely.

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara şi Primăria Baia de Criş. La eveniment și-au anunțat deja participarea mai muolte personalități ale scenei publice locale, regionale și centrale.

Programul manifestărilor este următorul:

Ora 10.30 – 11.10 – Slujba religioasă de pomenire,

– Mesajul Primarului Comunei Baia de Criș,
– Evocarea istorică a evenimentului;

Ora 11.10 – 12.00 Ceremonia depunerii de coroane, Defilarea Gărzii de Onoare.

Manifestările de la Țebea vor continua cu un spectacol folcloric susținut de formații și interpreți de muzică populară.

Pentru buna desfășurare a manifestării, organizatorii au stabilit că accesul publicului în data de 10 septembrie pe platoul destinat ceremonialului se va realiza doar pe poarta nr. 2 (situată în imediata apropiere a căminului cultural). Totodată, în acest spațiu se interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. În timpul ceremonialului public, se recomandă un comportament decent și evitarea zgomotelor puternice (imnuri, lozinci) care afectează caracterul comemorativ al manifestării.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică înaintea de începerea manifestării și pe parcursul acesteia, urmărind prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale. În acest sens, le recomandăm participanților să respecte sugestiile și indicațiile organizatorilor, iar în situația în care se observă săvârșirea unei fapte ilegale, să se adreseze jandarmilor din dispozitivul de ordine publică.