Palmares sportiv remarcabil al arcașilor hunedoreni la Campionatele Naționale de la Aninoasa

Home Stiri la zi Palmares sportiv remarcabil al arcașilor hunedoreni la Campionatele Naționale de la Aninoasa

Nu mai puțin de 120 de sportivi de la toate cluburile de tir cu arcul din România s-au întrecut, timp de trei zile, la Aninoasa, în cadrul etapei finale a calificărilor la Campionatul Național de tir cu Arcul. Dintre aceștia, 15 sportivi aparțin secției de tir cu arcul din Aninoasa a CSM Deva.

Arcași ai unor cluburi sinonime cu performanța în acets sport olimpic au evoluat în cele trei zile de concurs care au avut loc a baza sportivă Anena din Aninoasa. Este vorba despre cluburile CSM Iași, CSS Unirea Iași,  CSM Deva, Steaua București, Aktiv București, Black Arrow Belcesti, Kinetic București, Redpoint Oradea, CSM Suceava, CSS Rădăuți, și CS Craiova.

Singurul titlu de campion național adjudecat la acest concurs de sportivii hunedoreni i-a revenit Luminiței Boroș, însă rezultatele remarcabile obținute și de ceilalți componenți ai lotului de arcași din Aninoasa au făcut ca titlul național pe echipe să revină și în acest an, CSM Deva, prin cumulul de puncte realizat în cadrul Campionatului Național de Tir cu arcul.

Sportivii de la CSM Deva au realizat, în cadrul acestei competiții, următparele performanțe:

  • Boros Luminița – locul I la individual;
  • Uritescu Andreea – locul III la proba de tir olimpic – senioare
  • Calin Daniel – locul II la olimpic seniori;
  • Iepuri Ghenadi – locul III la olimpic seniori;
  • Echipa CSM Deva formată din Călin Daniel și Boros Luminița – locul 3 la echipe mixte

La echipe, proba de olimpic feminin a fost câștigată de CSM Deva, grație prestației exemplare a sportivelor Luminița Boro,  Andreea Uritescu și Beatrice Miklos. De asemenea, echipa olimpică masculină s-a clasat pe locul secund, prin rezultatele obținute la țintă de Marcu Răzvan, Iepuri Ghenadi și Călin Daniel.

La echipe mixte juniori, CSM Deva a ocupat locul 2 prin echipa Miklos Beatrice – Toderică Tudor, iar la compound, la individual, locul 2 prin Pușcă Gigi precum și locul 2 la echipe masculin, prin Puscă Gigi, Rădoi Alex și Rădoi Radu.

Următoarea confruntare la țintă a arcașilor din Aninoasa va avea loc la finele săptămânii viitoare, la Iasi, acolo unde se vor desfășura probele sprtive de la Campionatul european intercluburi, la care participă toate cluburile de tir cu arcul din Europa.