A început Proiectul “Tinerii județului Hunedoara”

Home Educație A început Proiectul “Tinerii județului Hunedoara”

Proiectul “Tinerii județului Hunedoara”, implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Județului Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a debutat în această săptămână.

În cadrul acestuia, peste 100 de elevi ai unor licee din Valea Jiului vor învăța ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

De asemenea, în perioada de desfășuare a proiectului, tinerii vor avea ocazia să discute cu oameni cu expertiză în domeniul participării publice, dar și cu lideri ai comunității județene și să înțeleagă ce înseamnă pozițiile pe care aceștia le ocupă pentru comunitățile locale.

La finalul proiectului, aceștia își vor putea identifica un rol pe care să îl joace în comunitatea locală, putând să-și dezvolte o carieră.

”Proiectul “Tinerii județului Hunedoara” este primul proiect din acest an al Asociației Niloran și se dorește a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte, prin dezvoltarea unor competențe utile comunității”, apreciază jurnalistul Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.