ADVERTORIAL / Greșeli financiare pe care oamenii le fac la 30 de ani

Home Economie ADVERTORIAL / Greșeli financiare pe care oamenii le fac la 30 de ani
ADVERTORIAL / Greșeli financiare pe care oamenii le fac la 30 de ani

Majoritatea tinerilor îți petrec mare parte din timp la 20 de ani terminând studiile, căutându-și de muncă, mutând-se din casă în casă și distrându-se. Prin urmare, la 30 de ani sunt loviți de faptul că trebuie să se maturizeze, să se așeze și că trebuie să își ia viața financiară în serios. Astfel, pentru că nu au un exercițiu real și nici nu știu ce ar trebui să facă, mulți oameni de 30 de ani ajung să aibă prea multe datorii și nu știu cum să facă o investiție. Dacă ești una dintre aceste persoane, poți face rost de banii accesând un împrumut rapid imediat (pikalainaa heti), pentru a-ți plăti datoriile pe care le ai la familie și părinți.

Una dintre greșelile tinereții cu care se confruntă oamenii la 30 de ani este datoria cardurile de credit. Cardurile de credit în România au dobânda cea mai mare de pe piață. Ceea ce înseamnă că ori de câte ori ai cumpărat ceva care nu avea rate fără dobândă de pe cardul de credit, ajungi să plătești această dobândă. De asemenea, cardurile de credit sunt foarte ușor de utilizat atunci când ieși în oraș sau mergi la cumpărături și cheltui mai mult decât anticipezi, pentru că ai o sumă de bani rezervată. Dar tocmai din acest motiv ești mai predispus să faci cumpărături impulsive pe care nu ți le permiți. Astfel, atunci când vrei să te stabilești și să iei alte împrumuturi pentru a face investiții, ești legat de această datorie la cardurile de credit.

O altă greșeală pe are o fac oamenii de 30 de ani este că nu își diversifică suficient venitul. Mulți dintre noi tratăm locul de muncă ca o relație: suntem fideli unui singur angajator. Ne implicăm întru totul la acel loc de muncă și ignorăm toate  ofertele de venit suplimentar. Prin urmare, atunci când intrăm în șomaj sau suntem într-o situație financiară nefericită nu avem la ce apela pentru un venit în plus. Un job suplimentar nu vine doar cu un venit în plus, dar ți extinde și aria de interese și îți dezvoltă o serie de aptitudini noi, care te pot ajuta atunci când îți cauți un nou loc de muncă.

De asemenea, faptul că nu ai un plan financiar atunci când te muți cu partenerul este o greșeală pe care majoritatea o fac. Dragostea nu ar trebui să fie oarbă atunci când îți dorești să îți întemeiezi o familie cu cineva.  Prin urmare, ar trebui să ai o discuție sinceră și deschisă cu partenerul de viață despre finanțe, cheltuieli, bugetare și obiceiuri de cheltuire. Chiar dacă acest lucru este în afara ariei tale de confort, este important să înțelegeți fiecare care este viziunea fiecăruia despre bani și dacă sunteți compatibili din acest punct de vedere. Dacă cădeți de la început de acord și vă cunoașteți obiceiurile de cheltuire, vă va fi mai ușor să economisiți sau să faceți investiții pe viitor.

De obicei oamenii la 30 de ani își doresc să își întemeieze o familie și să se așeze la casa lor. Dar pentru a face asta, au nevoie să corecteze unele greșeli pe care le-au făcut la 20 de ani și să nu le mai repete. Astfel, datoriile pe care le-ai acumulat nu numai la cardurile de credit dar și la prieteni, le poți plăti cu un împrumut cu rate accesibile de la www.raha247.fi. Îți va fi mai ușor să plătești un astfel de credit decât dobânda mare de la mai multe carduri de credit și vei putea să începi o viață nouă și responsabilă din punct de vedere financiar.