Colegiul ”Mihai Eminescu” din Petroșani este, din acest an, școală Microsoft

Home Educație Colegiul ”Mihai Eminescu” din Petroșani este, din acest an, școală Microsoft
Colegiul ”Mihai Eminescu” din Petroșani este, din acest an, școală Microsoft

Noul an de învățământ începe la Colegiul Teoretic ”Mihai Eminescu” din municipiul Petroșani și cu un nou și onrant statut dobândit, din acest an de prestigiosul liceu, acela de ”Școală Microsoft”.

Potrivit directorului unității școlare, prof. Alexandru Lăutaru, preocupările din anul precedent ale conducerii instituției pentru obținerea de pachete de licență pentru produsele informatice utilizate în cadrul Colegiului, dar și datorită performanțelor înregistrate de elevii acestuia în materie de informatică au contribuit la dobândirea statutului de școală Microsoft, titlu deținit doar de încă 6 școli din România.

“Anul trecut școlar am intrat în legalitate cu licențele la cele două rețele de calculatoare șI pentru aceasta mulțumim Consiliului Local care ne-a sprijinit. Datorită faptului că s-au făcut foarte multe conturi pe Microsoft am fost declarațI școală Microsoft pentru acest an școlar. Este o mare onoare pentru sunt doar șase colegii în țară care au fost declarate școală Microsoft șI ceea ce oferă acest program este o platformă de e-learning. Atât pentru profesori cât șI pentru elevi există instrumente digitale în ceea ce privește predarea lecțiilor, utilizarea platformei, accesibile din toată lumea. Dacă vom avea rezultate, lucrurile vor deveni mult mai interesante, în contextul în care Microsoft ne va furniza echipament hi-tech și schimburi internaționale de experiență”, explică, prof. Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani.