Dorin Gligor a demisionat din organizația politică a PNL

Home Politică Dorin Gligor a demisionat din organizația politică a PNL

Fost președinte al Organizației județene PNL Hunedoara și, ani de-a rândul președinte al Partidului Democrat, consilierul județean Dorin Gligor a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că a luat decizia de demisiona din acest partid. Gligor a deținut de asemenea, de-a lungul ultimilor ani, numeroase funcții importante n aparatul administrației locale și regionale, fiind consilier local la Deva, consilier județean și chiar subprefect al județului Hunedoara.

Dorin Gligor consideră că, în prezent, în județul Hunedoara, PNL este marcat de un autism poltic evident, de lipsa competiției în interiorul partidului și chiar de lipsa dialogului bazat pe argumente. „Românii ne-au apreciat pentru proiectul de unificare a dreptei românești. Însă ce a urmat a făcut ca eu să nu mă mai regăsesc în această structură politică. Am văzut un efort din partea partidului de a mă tempera în ceea ce privește opoziția mea față de PSD”, a declarat liberalul demisionar.

În același timp, Gligor acuză o anumită ”vasalitate” a actualului PNL Hunedoara față de PSD și o ”viermuială” cu cei de la ALDE. ”Nu mă mai regăsesc în acest fel de a face politică. Am apreciat radiografia făcută de dl Orban, un partid care se macină din interior. E pentru prima dată în ultimii 20 de ani când nu am fost la Țebea. Am făcut-o atunci când partidul meu vota criteriile de integritate. Nu am știut că sunt o poveste. Colegii mei s-au dus acolo că a venit Orban. Avram Iancu a început lupta pentru drepturile poporului, nu pentru funcții. Cred în obiective politice. Din acest motiv spun STOP unei construcții politice care a abandonat orice formă de obiectiv politic. Nu mă mai regăsesc în acest mod de a face politică”, a declarat Dorin Gligor.

Demisia din PNL a lui Dorin Gligor va atrage după sine și pierderea calității de consilier județean deținută în prezent de acesta.

Gligor a precizat însă că nu va renunța la viața politică. ”Rămân fidel politicii de construcție, rămân fidel politicii ca și garant al sistemului democratic”, a declarat acesta, fără a preciza însă dacă va face parte dintr-o altă formațiune politică .