Elevii de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” învață să conducă un autoturism pe un simulator modern achiziționat de Primăria Petroșani

Elevii claselor de mecanici auto de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” beneficiază din acest an școlar de oportunitatea utilizării unui modern simulator auto, asistat de calculator. Cu ajutorul acestuia, elevii pot învăța să conducă diverse tipuri de autoturisme, iar la finalul școlii, elevii care urmează aceste cursuri primesc chiar și permisul de conducere categoria B.

Noul simulator auto cu care a fost dotat Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani este o investiție realizată de către Primăria municipiului Petroșani. Acesta a fost pus la dispoziția elevilor astăzi, în cadrul unei ore deschise la care a participat, alături de profesori și elevi ai claselor de mecanici auto, și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

”Atracţia principală pe care o reprezintă acest simulator auto, în mod special pentru elevii de la școala profesională care se pregătesc pentru meseria de mecanici auto este aceea că, pe de o parte ei învaţă să conducă pe simulator, ca într-un joc e computer, dar, în același timp, practic ei iau contact cu ceea ce înseamnă efectiv comenzile unui autoturism. În plus, din ceea ce am înțeles de la cadrele didactice, la finalul școlii, elevii de la aceste clase de mecanici auto primesc şi permisul de conducere de categoria B. Prin această investiţie, cerută şi de mediul economic şi de afaceri, venim în întâmpinarea a ceea ce se cere pe piaţa muncii”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primarul Petroșaniului dă asigurări că și alte instituții de învățămînt se vor bucura, în continuare, de întregil sprijin al administrației locale de la Petroșani pentru achiziția de dotări suplimentare cu caracter didactic, pentru buna desfășurare a activităților educative.