Moțiunea simplă pe justiție, inițiată de PNL și USR a fost respinsă

Home Politică Moțiunea simplă pe justiție, inițiată de PNL și USR a fost respinsă
Moțiunea simplă pe justiție, inițiată de PNL și USR a fost respinsă

Moțiunea simplă pe Justiție „PSD stăpânul justiției?! Chiar așa…”, inițiată de grupurile parlamentare ale PNL și USR, a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaților. S-au înregistrat 104 voturi pentru, 162 împotrivă și 7 abțineri.

Dezbaterea moțiunii simple a avut loc în ședința de marți, fiind prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În moțiune, PNL și USR îi solicitau ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma prezentată modificările la legile Justiției, susținând că există o „agendă ascunsă”.

„În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat”, au precizat semnatarii textul moțiunii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins, marți, în plenul Camerei Deputaților, acuzațiile formulate în moțiune. El a spus, referitor la acuzația de lipsă de transparență în inițiativa de modificare a legilor Justiției, că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislația datează din 2004, dar și o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

AGERPRES