Siguranţa în şcoli – o prioritate pentru poliţiştii hunedoreni

Home Stiri la zi Siguranţa în şcoli – o prioritate pentru poliţiştii hunedoreni
Siguranţa în şcoli – o prioritate pentru  poliţiştii hunedoreni

Pentru poliţiştii hunedoreni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate, motiv pentru care poliţiştii, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare.

O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt mai vulnerabili în privinţa implicării în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind adesea imprevizibile pentru conducătorii auto.

În acest context, echipajele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor şi fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto. Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

De asemenea, poliţiştii hunedoreni vor continua acţiunile de prevenire a criminalităţii în mediul şcolar, iniţiate în cursul acestui an.