Artistul fotograf Francisc Nemeth, onorat și în Serbia, la Smederevo

Home Cultură Artistul fotograf Francisc Nemeth, onorat și în Serbia, la Smederevo

Ce ar putea avea în comun, la o adică, municipiul Vulcan (din România), orașul sârb Smederevo și Societatea Amerciană de Fotografie ?

Pentru orice cunoscător al artei fotografice răspunsul este unul cât se poate de simplu și poate fi tradus în doar două cuvinte: Francisc Nemeth. Două cuvinte care redau identitatea apreciatului artist fotograf vulcănean care își trece, în aceste zile, un nou remarcabil succes artistic. Este vorba nu doar despre prezența virtuală a acesuia la Salonul de Artă Fotografică de la Smederevo (Serbia), unde Francisc Nemet a fost acceptat cu trei dintre lucrările sale, una de compoziție monocromă (”Winter Mountain Life”) și altele două policrome (”Shoting in the Water” și ”Meeting with the Past”).

Nu ne îndoim de faptul că lucrările maestrului Francisc Nemeth s-au bucurat de binemeritată atenție din partea vizitatorilor Salonului de Artă Fotografică din Serbia, fapt certificat de altfel prin acordarea Diplomei de Onoare a Societății Americane de Fotografie PSA artistului fotograf Francisc Nemeth (România) pentru lucrarea ”Shoting in the water”, o lucrare care surprinde un inedit instantaneu de la cunoscuta destinație turistică din Banat, Casacada Bigăr.