La Petrila, un pod nou peste râul Jiu va putea face legătura între șoseaua de centură și strada Republicii

Home Administrație La Petrila, un pod nou peste râul Jiu va putea face legătura între șoseaua de centură și strada Republicii
La Petrila, un pod nou peste râul Jiu va putea face legătura între șoseaua de centură și strada Republicii

Edilii de la Petrila au în vedere construirea unui pod nou peste râul Jiul de Est, necesar pentru a face legătura între strada Republicii, șosea care este acum singura stradă principală a orașului și șoseaua de centură sau drumul tehnologic, așa cum mai este cunoscut.

Acest pod ar urma să fie construit în zona Tunel, la intrarea în orașul Petrila, lângă podul CFR al fostei mine Petrila și se justifică pe deplin, având în vedere faptul că toate sediile administrative ale orașului Petrila, inclusiv sediul primăriei orașului, vor fi mutate în această zonă, mai exact în fostul sediu administrativ al minei Petrila, iar edilii au în vedere, pe lângă descongestionarea traficului de pe strada Republicii, realizarea de noi obiective turistice, și nu numai, în perimetrul fostei mine.

În acest sens au fost demarate deja procedurile pentru construirea acestui pod din zona Tunel, faza incipientă fiind achiziționarea de servicii topo -cadastrale privind terenul aflat în strada Republicii, zona Tunel – pod CFR.

Acest tronson este lung de aproape cinci kilometri fiind șoseaua de centură a orașului Petrila și ar avea deschiderea începând din zona Tunel, urmând apoi cursul Jiului de Est, cu multiple posibilități de legătură cu orașul în zona strada Minei, zona PENNY Market, zona Traian Vuia și zona din spatele actualului sediu al primăriei orașului.

Lucrările de reabilitare a șoselei de centură au fost mult întârziate, iar factorul principal l-a reprezentat lucrările de ecologizare din perimetrul fostei mine Petrila, însă, edilii spun că vor fi bani pentru reabilitarea șoselei de centură din Petrila.

Inițial, autoritățile din orasul Petrila ar fi vrut să o repare cu banii prin care se făcea închiderea minei Petrila, însă, primarul Vasile Jurca a primit asigurări că banii vor fi disponibili anul viitor, așa încât speră ca atunci să și pornească asfaltarea acestui drum, care ar duce spre fosta mină de la Petrila, unde va fi mutat sediul primăriei precum și toate celelalte  servicii ce țin de administrația publicã locală.

Planul urbanistic al orașului Petrila este în continuă schimbare, obiective noi au apărut sau vor apărea pe teritoriul administrativ al orașului. Edilii au vedere în special obiective care vor fi generatoare, în primul rând, de locuri de muncă, însă, toate acestea necesită multă răbdare astfel încât lucrurile să nu fie făcute la voia întâmplării ci, să aducă beneficii și bunăstare locuitorilor orașului Petrila.