Ministrul Agriculturii, oaspete la Târgul ”Bălțata românească” de la Băcia

Home Economie Ministrul Agriculturii, oaspete la Târgul ”Bălțata românească” de la Băcia
Ministrul Agriculturii, oaspete la Târgul ”Bălțata românească” de la Băcia

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a fost oaspetele de onoare al ediției din acest an a tradițonalului Târg cu expoziți  ”Bălțata românească”, de la Băcia, eveniment ajuns la ediția a XVII-a.

Demnitarul a stat de vorbă cu expozanții și crescătorii de bovine din Băcia, a vizitat standurile cu exemplarele înscrise în competiție și a discutat cu participanții la târg care doreau lămuriri legate de subvenții sau de alte aspecte ce țin de sectorul agricol. ”Dacă aseară m-am întâlnit într-un cadru informal cu fermierii din Hunedoara, la căminul cultural din localitatea Băcia, iată că azi m-am bucurat să le văd și cele mai frumoase animale. Asta deși aici a fost un an greu pentru fermieri, cu precipitații puține și, evident, cu pășuni mai sărace”, a declarat ministrul Petre Daea.

Alături de acesta, la Târgul ”Bălțata romnească” de la Băcia au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely, deputații hunedoreni Laurențiu Nistor, Natalia Intotero și Ion Toma, vicepreședinele Consiliului județean Hunedoara Daniel Andronache, consilieri județeni și alte oficialități locale.

”Felicitari, Florin Alba primar al comunei, pentru organizare si pentru continuarea traditiei! Multumiri domnului ministru Daea Petre pentru prezența și susținerea agriculturii românești!”, a declarat, la rândul ei, deputatul Natalia Intotero.

Ca în fiecare an, expozanții au fost premiați de organizatori, iar în final, toți cei prezenți au asistat la un spectacol de muzică populară organizat de Centrul de Cultură și Artă Hunedoara, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.