”Parâng Trail Run”, un eveniment sportiv care aduce Petroșaniul pe harta turismului sportiv din România

Home Reportaj ”Parâng Trail Run”, un eveniment sportiv care aduce Petroșaniul pe harta turismului sportiv din România
”Parâng Trail Run”, un eveniment sportiv care aduce Petroșaniul  pe harta turismului sportiv din România

Sute de alergători, profesioniști sau amatori, bărbați și femei, copii și adulți, cu toții iubitori de mișcare și alergare montană, s-au aliniat la startul primei ediții a competiției naționale ”Parâng Trail Run”, care a avut loc sâmbătă, 16 septembrie 2017, la Petroșani.

Evenimentul sportiv, organizat de Primăria municipiului Petroșani, Asociația Casa Pro Urbis, AS Bike & Run Petroșani, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică de la Petroșani, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a sportivilor Toma Coconea și Avram Iancu s-a derulat pe mai multe segmente de complexitate. Astfel, traseul cel mai greu, destinat în general sportivilor de performanță, a fost unul de 39 de kilometri, cu grad înalt de dificultate, care a inclus vârfurile montane Cârja și Parândul Mic. Traseul de complexitate medie, destinat tuturor iubitorilor de sport s-a drulat pe o distanță de 16 kilometri, pe traseul Petroșani (centrul civic) – Brădet – Cabana Rusu și retur. Organziatorii au pregătit de asemenea și un minitraseu de alergare, în zona centrului municipiului Petroșani, traseu destinat copiilor care au venit în număr mare la acest eveniment.

”Prima ediţie a concursului de alergare montană de la Petroșani – PARÂNG TRAIL RUN a fost un real succes ! Cu mic, cu mare, iubitorii muntelui și ai sprotului s-au aliniat la start şi au concurat aşa cum au ştiut ei mai bine. Obiectivul acestui eveniment sportiv este acela de a transforma o alergare montană prin Staţiunea Petroşani – Parâng într-o tradiție. Felicit iniţiatorii acestui concurs – sportivii Toma Coconea şi Avram Iancu – şi le mulţumesc pentru implicare, cu asigurarea că aceste evenimente vor fi susţinute în continuare de
administraţia de la Petroşani”,
a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Vom reveni, cu detalii despre această competiție sportivă, în cursul zilei de luni.