Petrila, orașul cu cele mai multe drumuri asfaltate

Home Administrație Petrila, orașul cu cele mai multe drumuri asfaltate
Petrila, orașul cu cele mai multe drumuri asfaltate

Orașul Petrila deține supremația în ceea ce privește lucrările de asfaltare a tuturor străzilor și ulițelor aflate pe teritoriul administrativ. Calci pe asfalt pe unde nu te aştepţi, spre deosebire de celelalte oraşe din Valea Jiului, unde sunt aşteptări mai mari, iar lucrurile nu se opresc aici.

Odată cu finalizarea lucrărilor de canalizare și apă, investiție realizată de societatea de apă și canalizare a Văii Jiului, Apa Serv, a venit rândul asfaltului pentru două zone de la marginea Petrilei, Galerie Cimpa și Moșici, zone unde cetățenii nici nu visau măcar la utilități.

Demararea lucrărilor de asfaltare în aceste zone este în faza de încheiere a contractului care constă în prestarea serviciilor de proiectare pentru întocmirea proiectului tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivelor de investiții „AMENAJARE ȘI MODERNIZARE (ASFALTARE) A STRĂZII GALERIE CIMPA, ORAȘ PETRILA, JUD. HUNEDOARA” și “AMENAJARE ȘI MODERNIZARE (ASFALTARE) A STRĂZII MOȘICI, ORAȘ PETRILA, JUD. HUNEDOARA”, care cuprine urmatoarele 2 loturi:

– amenajarea și modernizarea (asfaltarea) străzii Galerie Cimpa, cu o lungime de 488 m, având două tronsoane. Tronsonul 1, lung de 365 m, și tronsonul 2, lung de 123 m.

Structura rutieră a avut aici de suferit din cauza degradării în urma dezghețului și înghețului pe o suprafață de aproximativ 50 la sută. Strada este doar pietruită, iar capacitatea portantă este clasificată ca fiind mediocră, în continuă alterare din cauza gropilor formate de numeroasele scurgeri de apă în timpul precipitațiilor abundente. În profil transversal strada prezintă tronsoane care au forma de covată, fapt care duce la acumularea precipitațiilor spre axul străzii, nu spre șanț. În timp, acest fenomen a dus la spălarea balastului. Vara și primăvara praful se ridică cât casa și îngreunează atât traficul, dar și traiul oamenilor. Toate aceste defecțiuni constatate ar trebui să fie corectate mai întâi prin documentația tehnică, apoi prin execuție.

– amenajarea și modernizarea (asfaltarea) străzii Moșici, cu o lungime de 620 m.

Strada Moșici se desprinde de DC 68, este acum formată din balast colmatat cu pământ. Scurgerea apelor nu este asigurată, fiind amenajate dispozitive de colectare și scurgere a apelor pluviale doar pe unele porțiuni. Toate aceste deficiențe urmează a fi remediate prin asfaltare. Pentru sistemul rutier este prevăzută turnarea a 28 de cm de balast, 20 cm de piatră spartă, 5 cm de strat de legătură și alți 4 strat de uzură.

Timpul estimat de realizare a acestei investiții este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Acest termen se prelungește în funcție de vreme, dacă vremea nu va permite realizarea lucrărilor este necesară suspendarea lor și reluarea când vremea este prielnică. Oricare ar fi situația, 2018 va fi anul în care petrilenii din Cimpa și Moșici vor avea asfalt.