Avram Iancu, onorat de administrația locală de la Petroșani, la întoarcerea acasă

Home Administrație Avram Iancu, onorat de administrația locală de la Petroșani, la întoarcerea acasă
Avram Iancu, onorat de administrația locală de la Petroșani, la întoarcerea acasă

Bibliotecarul Avram Iancu a revenit astăzi acasă, la Petroșani, locul în care așa cum avea să mărturisească el însuși, se află universul în care se simte cel mai bine. Așa cum se cuvine unui adevărat performer, Avram Iancu a fost primit la sediul Primăriei municipiului Petroșani, chiar de către primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a ținut să-l felicite personal, în mod public, în caderul unei conferințe de presă comune, pe sportivul Avram Iancu, despre care spune că a dus cu cinste numele Petroșaniului în toate țările prin care a trecut în ambițioasa sa aventură pe Dunăre. “E un moment important pentru comunitatea noastră și pentru fiecare dintre noi. Prin ceea ce a făcut Avram Iancu în minunata sa aventură pe Dunăre, a devenit un nume demn de toată admirația noastră. Vreau să îl felicit și să-i felicit și pe cei din echipa lui, care au fost alături de el, așa cum vreau să-i felicit pe cei din familia sa, care l-au susținut foarte mult. Toate formalitățile legate de o astfel de performanță nu pot să suplinească poate niciodată efortul sau ceea ce a făcut el, ceea ce a suportat și prin ceea ce a trecut. A fost o cursă inedită prin mai multe elemente, dar să înoți o asemenea distanță și atâtea zile este realmente supraomenesc. E drept că Avram Iancu a avut și norocul să fie sănătos, pe tot parcursul acestei curse,  și a avut lângă el oameni sufletiști și profesioniști care l-au ajutat ca el să fie în cea mai bună formă psihică și fizică, să poată să ajungă cu bine la capăt. Îl felciit și pentru că, datorită lui, s-a vorbit în aceste zile foarte mult la modul pozitiv despre România și implicit, despre Petroșani. Avram Iancu este de pe acum un simbol a ceea ce înseamnă capacitatea omului de a-și depăși limitele, și oamenii ca el au făcut ca omenirea să facă, întodeauna, un salt înainte”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru că Avram Iancu este deja ”Cetățean de onoare” al municipiului Petroșani, primarul municipiului Petroșani intenționează acum să atribuie Bazinului didactic de înot numele apreciatului sportiv. De asemenea, Tiberiu Iacob Ridzi a solicitat Consiliului local al municipiului Petroșani aprobarea unei recompense financiare pentru Avram Iancu, în sumă de 10.000 de lei.

La rândul său,  consilierul personal al primarului municipiului Petroșani, Adrian Nicolae David (fost președinte al Consiliului județean Hunedoara) a declarat că le va solicita consilierilor județeni să-i confere lui Avram Iancu binemeritata onoare de a fi ”Cetățean de onoare al județului Hunedoara”. ”În semn de apreciere a remarcabilei performanțe de a fi primul om care traversează Dunărea înot de la izvoare până la revărsarea in Marea Neagra, le voi solicita consilierilor județeni liberali să promoveze și să susțină un proiect de hotărâre pentru a-i acorda temerarului titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI HUNEDOARA!”, spune Adrian David. 

Primit cu căldură acasă, la Petroșani, sportivul temerar Avram Iancu a spus că își dorește să revină la locul său de muncă de a Biblioteca din Petroșani. “Mă simt extraordinar de bine aici, mai bine decât oriunde altundeva pentru că pentru mine, Universul începe cu locul unde m-am născut și dragostea de frumos începe cu acasă, iar aici, chiar sunt acasă și mă simt extraordinar. Acesta este felul meu de a transmite anumite mesaje. Am fost inspirat din Biblioteca municipală din Petroșani unde lucrez, pentru că e minunat să lucrezi prin atâta informație, iar acest roman, al lui Jules Verne recitit a fost extraordinar, o călătorie fascinantă care descrie o acțiune care se petrece pe un teritoriu românesc, în proporție de 33%”,  a spus Avram Iancu.

Dorința cea mai mare a lui Avram Iancu este acum aceea ca tinerii și, mai ales, copiii, care au urmărit aventura sa pe Dunăre în media, pe rețelele de socializare sau la TV, să înțeleagă adevăratul mesaj al acestui demers. ”Aș vrea să văd tot mai mulți copii și tineri întorcându-se spre lectură, spre carte. De altfel, scopul principal al acestei aventuri pe care am dus-o la bun sfârșit a fost tocmai aceea de a-i inspira pe tineri să citească mai mult, să găsească în frumoasele romane ale lui Jules Verne ceea ce am găsit eu în ”Pilotul de pe Dunăre”, și anume dorința propriei lor aventuri”, a mai spus Avram Iancu.

În ceea ce privește viitorul său proiect, Avram Iancu spune că, deocamdată, va reveni la Bibliotecă. Unde sunt încă att de multe cărți de citit și de recomandat. Cărți din care se nasc tot atâtea idei de noi și noi aventuri temerare.