Primarul Bradului a încheiat cu succes pelerinajul spre Santiago de Compostela

Home Cultură Primarul Bradului a încheiat cu succes pelerinajul spre Santiago de Compostela
Primarul Bradului a încheiat cu succes pelerinajul spre Santiago de Compostela

O altă veste depre succesul unul temerar, dar ambițios, român ne-a parvenit astăzi din Spania. Acolo unde Florin Cazacu, primarul orașului Brad și-a încheiat pelerinajul pe jos, cale de 800 de kilometri, spre celebra destinație spirituală a creștinătății, Santiago de Compostela.

Informația ne-a fost adusă chiar de Florin Cazacu, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de facebook: ”Am reușit astăzi dupa 30 de zile sa ajung la Catedrala din Santiago de Compostela, punctul final al pelerinajului lung de 800 km, traseu parcurs pe jos. Pelerinajul este celebru în Europa, fiind declarat „Itinerar Cultural European” și are o conotație religioasă, culturală, spirituală și sportivă. Acest drum este parcurs anual de sute de mii de pelerini din întreaga lume de toate vârstele și diverse apartenențe religioase, printre ei fiind și români. Cu siguranță efortul fizic este important dar având în vedere că nu există o limită de timp, practic acest pelerinaj poate fi făcut de orice persoană care își dorește cu adevărat acest lucru. Chiar dacă ai mare încredere în forțele proprii, fără voia lui Dumnezeu nu ajungi la capătul lui. Am terminat fizic acest pelerinaj astăzi, dar cu siguranta ritmul pașilor de pe acest Camino vor marca ritmul vieții mele în continuare. Mulțumim tuturor celor care ne-au transmis gânduri bune în aceasta perioadă cu multe, multe încercări !”, a scris Florin Cazacu.

Florin Cazacu a pornit în acest pelerinaj alături de câțiva prieteni,pe 19 august, punctul de plecare al aventurii ”per pedes” fiind orașul Saint Jean Piere de Port, din Sudul Franței. A traversat Pirinerii în Spania, ajungînd astăzi la Santiago de Compostela (în Spania), la capătul unei călătorii fascinante, pe care milioane de pelerini din întreaga lume o fac de peste 1000 de ani, o călătorie fascinantă chiar dacă Paulo Coelho spunea despre aceasta în cartea sa ”Jurnalul unui Mag” că este doar ”un drum al oamenilor obișnuiți”.

Florin Cazacu nu este la prima încercare de testare a limitelor rezistenței umane. Anul trecut, primarul Bradului alături de câțiva prieteni a urcat pe ”acoperișul Europei”, la cota 4810 pe Vîrful Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa Centrală și de Vest.