15 patrioți uricăneni au constituit o filială locală a Asociației ”Cultul Eroilor” la Uricani

Home Cultură 15 patrioți uricăneni au constituit o filială locală a Asociației ”Cultul Eroilor” la Uricani
15 patrioți uricăneni au constituit o filială locală a Asociației ”Cultul Eroilor” la Uricani

Filiala Județeană Hunedoara a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” are în componență, începând cu această săptămână, o nouă subfilială.

Un grup de 15 patrioți din Uricani s-au hotărât să se alăture asociației care are drept principal scop  promovarea sentimentului de recunoștință pentru faptele eroilor  și martirilor patriei și cinstirea memoriei acestora. În consecință, duminică, 17 septembrie 2017, în prezența cpt. (r) Gheorghe Ile – președintele filialei județene al acestei asociații și a secretarului executiv al filialei județene – Dorel Șchiopu, s-a constituit subfiliala locală Uricani a A.N. Cultul Eroilor ”Regina Maria”.

În cadrul ședinței de constituire, președinte al subfilialei A.N.C.E.R.M. din Uricani a fost ales Ovidiu Petrișor Bogojel, un om al locului, recunoscut în zonă pentru devotamentul său față de valorile naționale și pentru respectul față de înaintașii noștri. El va fi ajutat în misiunea sa de un birou de conducere din care mai fac parte: Sorin Ioan Danciu – vicepreședinte, Daniel Vasile Moraru – secretar executiv, Cristina Rotaru, Petru Ciprian Crețu – membri și Daniel Constantin Beacă – membru supleant.

Preșeidntele ANCERM – filiala județeană Hunedoara, cpt.(r) Gheorghe Ile s-a declarat încântat de calitatea echipei ”Cultul Eroilor” din Uricani și convins că această subfilială va contribui substanțial la activitățile pe care A.N.C.E.R.M. Hunedoara le are în program pentru cinstirea cum se cuvine a Centenarului Marii Uniri. ”Am convenit cu biroul subfilialei din Uricani, ca primele acțiuni ale acesteia să vizeze înființarea Cercului Eroilor în cadrul Liceului Tehnologic ”Retezat”, conștienți fiind de importanța apropierii copiilor și tinerilor de valorile naționale, precum și inventarierea tuturor monumentelor și mormintelor de eroi de pe raza  localității în vederea îngrijirii acestora dar și pentru redactarea unei lucrări în care să fie prezentate toate edificiile dedicate memoriei eroilor din județul Hunedoara”, a declarat Gheorghe Ile. 

 Filiala Județeană Hunedoara a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” își propune ca în următoarea perioadă să înființeze subfiliale în toate localitățile județului și în acest sens invită pe toți cei care simt românește să i se alăture în misiunea de apărare și promovare a simbolurilor naționale și a memoriei celor ce s-au jertfit pentru identitatea noastră.