Peste 10.000 de carduri naționale de sănătate vor ajunge la asigurații hunedoreni

Home Stiri la zi Peste 10.000 de carduri naționale de sănătate vor ajunge la asigurații hunedoreni
Peste 10.000 de carduri naționale de sănătate vor ajunge la asigurații hunedoreni

Un nou lot de 10.026 de carduri naționale de sănătate va ajunge la asigurațiihunedoreni în următoarea perioadă. Este vorba de carduri care au fost tipărite şi personalizate în săptămânile precedente, beneficiari fiind asiguraţii care nu au beneficiat de acest document electronic până în prezent.

În județul Hunedoara, până în acest moment, au fost distribuite aproximativ 340.000 de carduri noi.

Acest nou lot se adaugă altor aproape 8.000 de carduri care au fost emise şi transmise către beneficiari pentru înlocuirea documentelor similare pierdute, deteriorate, furate etc. Totodată, în județ au fost distribuite până la această dată 123 de carduri duplicat, în cazul cărora inițial s-a constatat că sunt defecte. Costul de producție și distribuire a cardurilor defecte este suportat de către Imprimeria Națională.

La nivel național, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a început distribuirea unui nou lot de 386 mii de carduri. În total, în acest an au fost emise 510 mii de carduri naţionale de sănătate. La ora actuală, la asiguraţi se află circa 14,5 milioane de carduri, dintre care aproape două milioane de carduri nu au fost încă activate de titulari.

CNAS efectuează toate demersurile necesare pentru continuarea emiterii cardurilor pentru persoanele asigurate care nu au dispus de acest document până în prezent, precum şi pentru pregătirea emiterii unor noi carduri în locul celor care vor depăşi durata de valabilitate de cinci ani, începând din anul 2018.