Furtuna de miercuri a oprit furnizarea apei în Petrila și Petroșani

Home Stiri la zi Furtuna de miercuri a oprit furnizarea apei în Petrila și Petroșani

Furtuna de miercuri seara, care a atins și mai multe zone ale Văii Jiului, a generat probleme în furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în Petrila și în zona de Nord a municipiului Petroșani precum și m cactierul Colonie, alimentate de sursa de apă a SC Apa Serv de la Taia.

Într-un comunicat al operatorului regional de apă și canalizare se arată că în urma fenomenelor meteorologice extreme, parametrii fizico-chimici ai apei brute au crescut peste capacitatea tehnologică de tratare a stațiilor Jieț și Taia, înregistrându-se turbidițati mai mari de 30.000 unități NTU.

În aceste condiții Apa Serv Valea Jiului a fost nevoită să restricționeze temporar alimentarea cu apă potabilă pentru orașul Petrila, zona Tunel -Postă și municipiul Petroșani în Colonie si partea de Nord, între orele 21.00 si 5.00 dimineata.

”Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroșani își cere scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumește pentru înțelegere”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroșani.