Noi amenzi pentru cei ce nu respectă regulile privind depozitarea deșeurilor, la Lupeni

Home Administrație Noi amenzi pentru cei ce nu respectă regulile privind depozitarea deșeurilor, la Lupeni
Noi amenzi pentru cei ce nu respectă regulile privind depozitarea deșeurilor, la Lupeni

Primarul Lucian Resmeriță le-a declarat război celor care nu păstrează curățenia în municipiul Lupeni. După ce a amendat în repetate rânduri firma care asigura serviciile de salubritate în municipiul Lupeni pentru nerespectarea condițiilor contractuale privind ridicarea gunoiului menajer, contract care a și fost în cele din urmă reziliat, dar și după ce au fost create pârghiile pentru depozitarea și colectarea eficientă a deșeurilor, și persoanele fizice care nu înțeleg că trebuie să respecte regulile de conviețuire în comunitate au fost sancționate. 

Cu toate că Primăria municipiului Lupeni primarul a amplasat pe raza localității noi pubele pentru colectarea gunoiului menajer, au fost constate situații în care mai sunt cetățeni care nu respectă curățenia orașului. Politia Locală a Municipiului Lupeni este abilitată să îi amendează pe cei care nu ”nimeresc” locurile amenajate de colectare a deșeruilor și încă mai aruncă gunoiul la întâmplare.

Astfel, în cursul zilelor de duminică și luni, alte două persoane au fost identificate și amendate ca atare de Poliția Locală a Municipiului Lupeni cu suma de 500 lei de fiecare, pentru aruncarea gunoiului menajer în locuri neamenajate. Ceea ce este însă mai trist este că una din persoanele respective și-a dorit la un moment dat chiar să fie primar al municipiului Lupeni.
”Aparatul Primăriei municipiului Lupeni face toate eforturile pentru păstrarea curățeniei în orașul nostru. Am amendat și chiar am schimbat firma care asigură curățenia orașului pentru că nu își făcea treaba, am dotat orașul cu pubele, astfel încât nimeni să nu se mai poată plânge că nu are unde să arunce gunoiul și am luat toate măsurile care se impun pentru eficientizarea acestui serviciu de utilitate publică. În același timp, avem nevoie și de sprijinul cetățenilor, pe care i-am invitat doar să mențină ceea ce noi reușim să facem pentru curățenia orașului. Din păcate, în cursul zilelor de duminică și luni, alți doi cetățeni, respectiv domnul Clipicioiu Claudiu Florin și doamna Motocu Rodica, au fost identificați și amendați cu suma de 500 de lei fiecare, de către Poliția Locală pentru că au aruncat gunoiul la voia întâmplării. Vom continua să îi identificăm și să îi amendăm pe cei certați cu legea în materie de respect pentru curățenie, mergând până la majorarea amenzilor, astfel încât toată lumea să înțeleagă că avem obligația să păstrăm orașul curat”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
În același timp, primarul Lupeniului arată că, în cel mai scurt timp vor fi amenajate și platformele pe care vor fi amplasate pubelele de colectare a gunoiului menajer, pentru a se înlătura și situațiile în care vântul sau animalele mai împrăștie resturile menajere, astfel încât curățenia să nu mai fie o problemă la Lupeni.