Petrila se pregătește pentru ”Zilele Orașului”

Home Administrație Petrila se pregătește pentru ”Zilele Orașului”
Petrila se pregătește pentru ”Zilele Orașului”

Trei zile de sărbătoare sunt pregătite să se desfășoare în cel mai estic oraș al Văii Jiului, Petrila. Sfârșitul acestei săptămâni este dedicat acțiunilor cultural-artistice și sportive reunite sub egida „Zilele Orașului Petrila”, unde nu vor lipsi concursurile sportive, muzica și voia bună.

Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila anunță pentru perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017 organizarea acțiunilor cultural-artistice și sportive reunite sub genericul „Zilele Orașului Petrila”.

Manifestările sportive, care se vor derula cu această ocazie, sunt organizate în colaborare cu Asociația Sportivă „San Montan” din Petrila, petrilenii având parte de concursuri de cros, maraton și bicicletă pe traseul Răscoala – Petrila, programate pentru prima zi a manifestărilor, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 16,00. Înscrierea este gratuită, iar finaliștilor le sunt pregătite premii constând în diplome, medalii și bani.

Manifestările artistice se vor derula cu sprijinul artiștilor și ansamblurilor artistice locale, comunitatea petrileană fiind invitată la petrecere în toate cele trei zile de spectacole în aer liber, unde nu vor lipsi artiști și trupe consacrate de pe scena cultural-artistică românească. Spectacolele vor începe la ora 17,00 și se vor derula până târziu în noapte, pe scena în aer liber din zona parcului central al orașului Petrila (Parcul Copiilor).

Duminică, 1 octombrie 2017, începând cu ora 15,00, Consiliul Local si Primăria Orașului Petrila, vă invită la „Parada Portului Popular”, eveniment organizat sub egida „Zilelor Orașului Petrila – editia 2017”, menit să contribuie la promovarea costumului popular românesc și transmiterea tradițiilor populare către tânăra generație.

„Având în vedere faptul că pe aceste meleaguri, de-a lungul timpului, pe lângă comunitățile momârlanilor din zona noastră, s-au așezat locuitori din zone folclorice de pe tot cuprinsul țării, invităm pe cei care dețin un costum popular din zona pe care o reprezintă să ni se alăture la acest eveniment devenit deja tradiție în orașul Petrila”, spun edilii orașului Petrila.

Evenimentul se va desfăsura începând din zona sediului Primăriei orașului Petrila și până la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt”.

Edilii orașului Petrila ne asigură că nu vor lipsi nici focurile de artificii care vor completa serile de distracție în aer liber. Toate evenimentele cultural-artistice și sportive se vor derula în zona cuprinsă între Parcul Copiilor din Petrila și Biserica Ortodoxă, unde va fi amplasată și scena în aer liber din centrul orașului.

Organziatorii anunță că, pentru cei mici, vor fi disponibile numeroase aparate de joacă (mașinute, tiribombe, trenulețe etc.) așa cum nu vor lipsi, în mod evident, terasele cu bere, mici și alte produse comerciale.