Distincție de onoare pentru sportivul Avram Iancu, în Cosiliul județean Hunedoara

Home Administrație Distincție de onoare pentru sportivul Avram Iancu, în Cosiliul județean Hunedoara
Distincție de onoare pentru sportivul Avram Iancu, în Cosiliul județean Hunedoara

Sportivul Avram Iancu este, începând de astăzi, ”Cetățean de onoare al județului Hunedoara”. Distincția i-a fost conferită, în cadru festiv, în plenul ședinței Consiliului județean de astăzi.

”Marius Avram Iancu, sportivul amator din Petroșani, este de astăzi Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara. El a reușit în această vară o performanță notabilă, a parcurs înot Dunărea de la izvoare la vărsarea ei în Marea Neagră, la Sulina, fără costum de neopren. Perseverența sa, curajul și spiritul de învingător sunt de admirat. Avram Iancu a făcut astfel cunoscut numele județului Hunedoara, dar și faptul că aici trăiesc oameni de ispravă”, a declarat Daniel Andronache, vicepreședintele Consiliului județean, care a condus ședința în care a fost acordată diploma oficială sportivului din Valea Jiului.

Inițiativa conferirii acestui premiu aparține consilierului județean PSD Doinița Maria Bălănesc și este o continuare a demersului făcut anul trecut de aceasta, când, după primul succes mondial înregistrat de sportivul petroșenean în traversarea înot a Canalului Mânecii, a făcut demersurile necesare pentru conferirea ”Diplomei de Excelență” pentru sportivul Avram Iancu.

”Bravul nostru sportiv Avram Iancu este de astăzi ”Cetățean de onoare al județului Hunedoara”. Mă bucur că proiectul pe care l-am inițiat în acest sens, a întrunit votul unanim al consilierilor județeni, la ședința de astăzi. L-am felicitat pe campionul nostru și în plenul ședinței, dar cred că trebuie să fim mândri cu toții și să-l felicităm pe Avram Iancu pentru noua sa performanță, pentru ambiția și perseverența de care a dat dovadă în această probă de curaj pe Dunăre, prin care a reușit să așeze România, județul Hunedoara și Valea Jiului, la loc de mare cinste pe harta lumii. Cu toții suntem onorați, domnule Avram Iancu, de performanțele și atitudinea dumneavoastră de cetățean de onoare al județului nostru”, a declarat Doinița Maria Bălănesc.

La rândul său, apreciatul sportiv din Valea Jiului recunoaște că acest titlu ar fi fost mai puțin valoros dacă era acordat într-un alt județ.   ”Aș vrea să vă spun că, actul de a dona și actul de a recunoaște meritele cuiva nu sunt obligatorii. Aceste lucruri ni le putem asuma sau nu. Vă mulțumesc, doamnelor și domnilor consilieri județeni, că v-ați asumat acest act de recunoaștere, prin acest fel. Reușita proiectului meu de a traversa Dunărea de la un cap la celălalt, înot, fără costum de neopren, demult nu mai este doar o performanță personală, pentru că am simțit emoția în inimile românilor, fapt pentru care această performanță este una a noastră a tuturor românilor, o victorie comună. Sunt mândru că sunt născut în acest județ, pentru că Hunedoara este aparte și tocmai de aceea cred că acest titlu ar fi fost mai puțin valoros dacă venea din altă parte”, a declarat Avram Iancu, în plenul șednșei Consiliului județean de astăzi.