Pompierii hunedoreni vor aplica sancțiuni din data de 1 octombrie pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Home Stiri la zi Pompierii hunedoreni vor aplica sancțiuni din data de 1 octombrie pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Termenul de prorogare pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu expiră în câteva zile.

Potrivit Legii nr. 146/2017, privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art.30 aliniatul 4 din Legea nr.307/2006, punerea în funcțiune a construcțiilor și amenajărilor noi ori a acelor existente la care au fost executate lucrări de modificare sau s-a schimbat destinația acestora fără obținerea autorizației de securitate la incendiu va fi sancționată din data de 1 octombrie 2017.

Potrivit legii, sunt exceptați de la aplicarea amenzilor doar beneficiarii care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.

Într-un comunicat de presă al ISU Hunedoara se precizează, totodată, că după termenul limită stabilit de lege pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara vor aplica sancțiuni contravenționale cuprinse între 20.000 și 50.000 lei.