Festivalul ”Toamna Muzicală” la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva organizează, în perioada  29 septembrie – 1 octombrie 2017, Festivalul ”Toamna Muzicală”, care va avea loc în centrul orașului.

​”Toamna Muzicală” debutează vineri, la ora 19.00, în Sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, în ritmuri de bossa-nova, cu Duo Gabriela Costa – Alex Man. Florian Lungu va vorbi despre geneza acestui stil muzical la Rio de Janeiro, acum mai bine de o jumătate de veac.
​Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 19.00, melomanii sunt așteptați la un regal de muzică clasică. Arii din opere, canzonette, valsuri și tangouri celebre vor răsuna în Sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, în interpretarea sopranei Georgeta Plută și a muzicienilor Laura Roman (vioară) și Marko Ristic – Serbia (acordeon).

​”Toamna Muzicală” se încheie duminică, 1 octombrie, când sărbătorim Ziua Internațională a Muzicii și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. De ziua lor, devenii de vârsta a treia sunt invitați în Piața Victoriei, la ora 19.00, la un concert extraordinar, susținut de naistul Nicolae Voiculeț.
​Festivalul ”Toamna Muzicală” va fi prezentat de Vali Ilyeș.

Intrarea la eveniment este liberă.

Programul complet al evenimentului:

VINERI, 29 septembrie, ora 19.00, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (Sala mică)
-Brazilia – Miracolul bossa-nova, fenomen muzical periplanetar. Comentator: Florian Lungu. Participă: Duo Gabriela Costa – Alex Man.

SÂMBĂTĂ, 30 septembrie, ora 19.00, Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” (Sala mică)
-Recital: soprana Georgeta Plută – arii din opere (C. Saint-Saens, G. Puccini, A. Dvorjak, Offenbach) și canzonette;
-Laura Roman (vioară) și Marko Ristic (acordeon) – program de muzică clasică (A. Vivaldi, W.A. Mozart, F. Chopin, D. Sostakovici, I. Ivanovici), valsuri și tangouri celebre din repertoriul clasic universal.

DUMINICĂ, 1 octombrie, ora 19.00, Piața Victoriei
-Concert extraordinar: naistul Nicolae Voiculeț.