Președintele Consiliului Județean Hunedoara în vizită în Țara Bascilor

Home Administrație Președintele Consiliului Județean Hunedoara în vizită în Țara Bascilor

La invitația ADR Vest, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, va face parte din delegația Consiliului pentru Dezvoltare Vest care se va deplasa în Spania, regiunea Țara Bascilor, la Bilbao, în perioada 01-05 octombrie 2017.

Din delegație vor face parte membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Vest – președinți de Consilii Județene, primari -, iar costurile deplasării sunt suportate în totalitate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Programul vizitei va cuprinde întâlniri la: Departamentul pentru Dezvoltare Economică și Infrastructură al Guvernului Țării Bascilor, la Consiliul Județean Viscay – Departamentul pentru administrație publică și relații instituționale, Departamentul pentru transport, mobilitate și coeziune teritorială, la Primăria orașului San Sebastian – Agenția pentru dezvoltare San Sebatian, la parcuri tehnologice și centre de cercetare din zonele menționate anterior.

”Scopul principal al vizitei este acela de a oferi o perspectivă cât mai cuprinzătoare asupra politicilor și sistemului de dezvoltare regională a Regiunii Țara Bascilor, precum și a impactului generat de acestea în mediul economic și social. Țara Bascilor este regiunea care excelează în ceea ce privește utilizarea optimă a fondurilor structurale europene prin investiții în domenii de interes cum ar fi: cercetare și dezvoltare, eficiență energetică și inovare”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.