Noul director al Institutului Confucius din Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara.

Home Stiri la zi Noul director al Institutului Confucius din Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara.
Noul director al Institutului Confucius din Sibiu, în vizită la Consiliul Județean Hunedoara.

Doamna Wang Jiong, care deține funcția de director al cunoscutului institut de la 01 septembrie a.c., a dorit să-i cunoască pe colaboratorii din județul Hunedoara. Programul a inclus o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, în cadrul căreia s-a discutat despre ceea ce s-a realizat până acum în domeniul educației și al schimburilor culturale româno-chineze.

Wang Jiong a precizat că țara sa dorește o extindere a relațiilor pe plan economic și social. Primul pas a fost făcut, la Universitatea din Sibiu se vor putea urma studii de Medicină Tradițională Chineză.

La nivelul județului Hunedoara se caută în continuare noi oportunități pentru deschiderea de clase Confucius în licee și chiar de clase în care se va preda opțional limba chineză.

Din delegația prezentă la Consiliul Județean Hunedoara au mai făcut parte prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean de la Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, directorul Liceului de Arte Deva, prof. Alina Sârbu-Suciu, directorul adjunct al liceului, prof. dr. Adela Mateș, inspectorul școlar Cristina Bauman și prof. Gheorghe Mihuț, cel care a dezvoltat acest parteneriat în perioada în care a deținut funcția de director al Liceului de Arte Deva.