Recitaluri artistice de calitate la Zilele Culturii Maghiare din Valea Jiului

Home Cultură Recitaluri artistice de calitate la Zilele Culturii Maghiare din Valea Jiului
Recitaluri artistice de calitate la Zilele Culturii Maghiare din Valea Jiului

Bisericile romano-catolice din Petroșani și Vulcan, dar și Palatul Cultural din Lupeni au fost, în aceste zile, gazde generoase ale unor recitaluri artistice de înaltă ținută, prilejuite de sărbătoarea ”Zilelor Culturii Maghiare” în Valea Jiului.

Din informațiile primite din partea liderului UDMR Petroșani, Eduard Wersanski am aflat că, spre exemplu, la Biserica romano-catolică din Petroșani, publicul prezent în număr foarte mare a putut viziona, sâmbătă, un inedit concert de orgă și saxofon, susținut de artiștii Cluj Potyó István-orgă și Réman Zoltán- saxofon. Tot aici, duminică, a avut loc un concert extraordinar susținut de corul ”Gizella” din Veszprem, acompaniat la pian de apreciatul ”copil-minune” al Văii Jiului, Fabiani Prcsina.

Corul ”Gizella” din Veszprem a susținut, de asemenea, un deosebit recital artistic și în ambianța primitoare a Catedralei romano-catolice de la Vulcan.

De o apreciere aparte s-a bucurat și spectacolul formaţiei de dansuri populare Háromszék din Sf. Gheorghe, care a avut loc sâmbătă după-amiază la Palatul Cultural din Lupeni, acolo unde printre oaspeții invitați la eveniment s-au numărat o delegație de consilieri ai Consiliului județean Covasna, dar și reprezentanții Administrației Locale de la Lupeni.