Consiliul județean Hunedoara la Forumul Eurodyssey din Croația

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara la Forumul Eurodyssey din Croația

O delegație a Consiliului Județean Hunedoara participă în perioada 03 – 05 octombrie 2017, la Forumul Eurodyssey, organizat în orașul Šibenik, Croația.

Forumul reprezintă o oportunitate crucială pentru corespondenții Eurodyssey și membrii Adunării Regiunilor Europei (AER) să se informeze cu privire la ceea ce este nou despre program și, de asemenea, cadrul potrivit pentru a discuta provocările și soluțiile cu care se confruntă Eurodyssey. În acest an, se va acorda o atenție deosebită schimburilor de bune practici și experiențe între membri.

Definit ca program de mobilitate pentru tinerii din cadrul regiunilor componente ARE, Programul Eurodyssey a fost înființat în 1985 și are ca principal obiectiv îmbunătățirea șanselor tinerilor europeni de a se integra în viața profesională, oferindu-le posibilitatea de a obține o experiență de muncă în străinătate. Programul este deschis tinerilor europeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, șomeri sau recent calificați, care locuiesc într-o regiune participantă. Plasamentele de lucru sunt organizate și finanțate de regiunile gazdă. De la crearea sa, peste 10.000 de tineri au beneficiat de stagii de lucru Eurodyssey